3. Hollywood Boulevard

Titel in originele taal: Hollywood Boulevard
ISBN-nummer: 978-9088-86351-6
Eerste druk: 2014
Uitgeverij: Uitgeverij L
Tekenaar: Alessandro Barbucci
Scenarist: Arleston

Fourmille en Yuri willen het Gratule agentschap op de kaart zetten door enkele grote artiesten te tekenen. Ze besluiten hun aanval in te zetten op Hollywood en met name de grote filmster Norma Jean.
Norma Jean is hét grote sekssymbool van Ekhö en haar aan de haak slaan zou heel veel betekenen voor het Gratule artiestenbureau.

Momenteel werkt de diva aan een film onder de vleugels van Zunack, een preshaun en baas van de Zunacck studio’s. Hij kan er bepaald niet mee lachen als er anderen hun zinnen hebben gezet op de artieste en laat Yuri en Fourmillle van het terrein zetten en komen zo ongewild in contact met Biz Sailor, een andere actrice die in dezelfde studio’s de film Cleopatra aan het inblikken is.

Als ze aankomen aan het huis van de actrice begint Fourmille te doen alsof ze de actrice is. Dit kan alleen maar betekenen dat Norma Jean dood is. Als ze het huis betreden vinden ze de vrouw inderdaad drijvend in haar zwembad. Ze weten dat het geen ongeluk kon zijn en het spoor leidt hun naar Biz Sailor. Biz weet hun echter te overtuigen en verteld hun dat Norma Jean een affaire had met de Gouverneur en dat ze samen met de man een buitenechtelijk kind had. Het meisje heeft Milly en zit in een internaat van Bel-Air maar als ze daar aankomen blijkt het meisje verdwenen. Met medewerking van Sigisbert kunnen ze de gouverneur ondervragen en zo blijkt al snel dat de man zijn invloed heeft aangewend om het geheugen van zijn dochter te wissen. Het meisje zit bij een bevriende maffialeider in afwachting van de komst van een preshaun die de procedure kan uitvoeren. Nu ze de kleine meid gevonden hebben kunnen ze de hersenspoeling voorkomen en blijkt ook dat het meisje getuige was van de val van haar moeder. Ze viel in het zwembad waarbij ze haar hoofd stootte aan de stenen rand. Omdat Biz niet wil dat Milly als wees - nu haar vader naar de gevangenis zal moeten - zal opgroeien wil ze voor het meisje zorgen. Met dit happy end kan Norma Jean het lichaam van Fourmille verlaten en keren ze terug naar huis. Mét de belofte dat Biz Taylor haar zal laten vertegenwoordigen door het agentschap Gratule als ze een show zal opvoeren op Broadway.

Opgemerkt:
In dit verhaal krijgen we nogal wat verwijzingen naar de filmindustrie. Norma-Jean is een duidelijke verwijzing naar Marylin Monroe. Biz Taylor verwijst dan weer naar de beroemde actrice Elizabeth Taylor en we krijgen tal van cameo's zoals die van Tom Hanks in Forrest Gump, Johnny Depp als Captain Jack Sparrow uit de Pirates of the Caribbean films en tenslotte de hoofdpersonages uit de Harry Potter films.