Suzan McKenzie alias Suzan Fitzroy alias Shanja Rivkas is een mooie jonge vrouw met een traumatisch en crimineel verleden. Als ze 18 is wordt ze geadopteerd door de Amerikaanse ambassadeur James Fitzroy waardoor ze nu in de hoogste kringen kan verkeren.

Haar aanleg in talen, haar ravissante uiterlijk en haar diplomatieke status maken haar de ideale persoon om ingelijfd te worden als agente bij een Internationale anti-terrorisme eenheid. Haar contactpersoon is Orion, een man die haar verleden kent en haar codenaam bedacht. Lady S.

Met deze nieuwe serie laat Jean van Hamme zien dat hij één van de beste Scenarioschrijvers van de laatste decennia is. Deze reeks die bol staat van politiek en spionage zet de lezer regelmatig op het verkeerde been. Suzan of Lady S is naast een keiharde tante ook een jonge vrouw met een klein hartje die er alles aan zal doen om haar adoptievader te beschermen.

Philippe Aymond, die door Dupuis werd aangetrokken om deze reeks te tekenen wou naar eigen zeggen de trekken van Julia Roberts aan het hoofdpersonage toewijzen maar zag daar op het laatste moment vanaf.