Chesterfield

Sergeant Cornelius Chesterfield is het prototype van de geharde soldaat met een klein hartje. Als sergeant heeft hij de soms ondankbare taak om zich te ontfermen over totaal futloze soldaten zoals Korporaal Blutch. Menig keer slaagt hij erin om de woede van zijn manschappen over zich te halen, dan weer wordt hij geprezen voor zijn kwaliteiten, maar altijd zullen de woordenwisselingen met Blutch deel uitmaken van zijn leven.

 
Blutch

Korporaal Blutch is in tegenstelling tot zijn overste geen voorbeeld van tucht en discipline. Meer nog, het enige waar deze voormalige barman aan kan denken is deserteren. Hij wordt dan ook woedend wanneer Chesterfield hem dit keer op keer belet. Maar zo vaak hij Chesterfield de hel toewenst, des te meer is hij van hem afhankelijk. Er is geen Blutch zonder Chesterfield.

 
Stark

Kapitein Stark is de directe bevelhebber van de 22ste Cavalerie. Het onderdeel waarvan Chesterfield en Blutch deel van uitmaken. Stark is de onverwoestbare krijger die zich door niets of niemand uit het lood laat slaan. Behalve dan misschien door vrouwelijk schoon. Stark is geen echte prater, want behalve Aaaaaannvalleeeuuuh komt er niet veel uit zijn mond.

 
Alexander

Generaal Alexander is de bevelhebber van de legereenheid waarvan Blutch en Chesterfield deel uit maken. Het is deze man die alle plannetjes bedenkt die Chesterfield en Blutch moeten uitvoeren. Soms omdat hij denkt dat ze er de juiste mannen voor zijn, soms uit pure wraak voor al de ellende die ze hem al hebben aangedaan.

 
Kolonel Appletown

Kolonel Appletown is de bevelhebber van Fort Bow. Als Butch en Chesterfield niet op missie zijn verblijven ze in Fort Bow onder zijn bevel. Hij heeft een mooie dochter waar de sergeant verliefd op is. Regelmatig moet de kolonel de brokken, die anderen tijdens zijn afwezigheid gemaakt hebben, lijmen. Hij is hard maar altijd eerlijk in zijn oordelen.

 
Mathilde Appletown

Mathilde is de dochter van de Kolonel. Ze is mooi en vooral, ze is nog vrij. Cornelius is zwaar verliefd op haar en durf haar naam dan ook niet te bekladden in zijn bijzijn. Of Miss Appeltown weet dat de sergeant op haar verliefd is kunnen we niet echt uitmaken, wel weten we dat ze zowel Blutch als Chesterfield makkelijk rond haar vinger kan draaien.