3. Blue Ice

Titel in originele taal: Blue Ice
ISBN-nummer: 9055-81334-6
Eerste druk: 2001
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Bernard Vrancken
Scenarist: Stephen Desberg

Ryan Ricks is een financieel genie dat jaren geleden heel veel geld verdiende voor Philip Morris. Toen aan het licht kwam dat hij zijn geld vooral in terroristische landen deponeerde werd hij aan de deur gezet door het bedrijf en begon hij geld wit te wassen voor drugkartels. Hij is erin geslaagd om een ondoordringbaar fiscaal ontsnappingsnetwerk op te zetten door geld in een hoog tempo tussen een kluwen van bedrijven heen en weer te sluizen. Zowel de DEA als het IRS waren hem op het spoor maar twaalf jaar geleden verdween hij van de radar. Tot hij plots opdook in Los Angeles.

Larry krijgt de opdracht om samen te werken met het FBI in de hoop Ricks op te pakken. Hij ontdekt al snel dat Payne, één van de FBI agenten wordt omgekocht door de kartels en heeft een vertrouwenspersoon nodig binnen de dienst. De mooie Ella Hidalgo zal hem helpen gedurende dit onderzoek. Larry hoopt Ricks te vinden via Payne.

Door Paynes telefoongesprekken af te luisteren ontdekken ze een codewoord. Blue Ice. Maar wie of wat is Blue Ice en welke rol speelt het in de operatie die er ontegensprekelijk zit aan te komen. Door een tweede telefoongesprek komen ze te weten dat met Blue Ice eigenlijk Hidalgo bedoeld wordt en dat haar vriend Laurenzio ook een pion van de kartels is. Terwijl ze Laurenzio ondervragen blijft het lijken regenen in de stad. Volgens de man zou het kopstuk van het Monterey kartel, Dion Monterey of Dion Gonzalva, persoonlijk naar de stad gekomen zijn om de leiders van de Los Angeles afdeling op te ruimen. Hij zou immer het kartel willen verkopen en de opbrengst tussen zijn broers en zus willen verdelen. De rol van Ricks wordt meteen duidelijk. Hij zou enkel zo'n risico nemen als hij het kartel zou kopen. Het net sluit zich en Hidalgo en Max volgen het spoor tot aan een groot winkelcomplex waar de overdracht op het dak zal gebeuren.

Met alle beschikbare politiediensten op komst kan er niet gewacht worden. Max en zijn nieuwe partner gaan naar binnen en kunnen Payne overmeesteren. Via de wagen van Payne geraken ze ongedeerd op de dakparking waar een net een helikopter is geland om Ricks weg te voeren. Terwijl de kogels rond de oren suizen ramt Larry de heli waardoor deze de controle verliest en op een lager gelegen dak crasht. Ricks, slechts licht gewond kan uit het wrak kruipen om samen met zijn bodyguard te ontsnappen. Met de moed der wanhoop lanceert Max zich met de krachtige Mustang van het dak om eveneens op het andere gebouw tot stilstand te komen. Terwijl Ricks vlucht via de brandladders is zijn lijfwacht achter gebleven om Larry op te houden. Hoewel de man hierbij om het leven komt is het plan wel geslaagd. Ricks is verdwenen maar gelukkig heeft de sateliet alles kunnen volgen. Larry beseft dat Ricks nooit geld genoeg kan hebben om een kartel van deze grootte te kopen en denkt dat er een zeer machtige man of organisatie achter de koop zit. Hij wil Ricks laten gaan in de hoop bij de grotere vis te raken. Tijdens de actie werd Hidalgo zwaar gewond naar het ziekenhuis afgevoerd en het ziet er dus naar uit dat Larry zijn prooi tot in Mexico moet achtervolgen zonder haar steun.