6. De Omkoper

Titel in originele taal: Le Corrupteur
ISBN-nummer: 9055-81523-3
Eerste druk: 2004
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Bernard Vrancken
Scenarist: Stephen Desberg

Larry is op het spoor gekomen van Silicia, een uiterst gevaarlijke huurmoordenaares die in de laatste maanden tientallen moorden achter haar naam heeft staan. Hij probeert niet alleen de de ware identiteit van de moordenares te bepalen, hij wil ook weten wie haar slachtoffers waren. Hij weet echter niet dat de vrouw een valstrik heeft gespannen door een afspraak met hem te maken onder de naam van Gloria Paradise, de call girl met wie Larry een hartstochtelijke doch platonische relatie heeft. Hij weet ook niet dat Silicia enkele uren voorheen Gloria heeft neergestoken en voor dood heeft achtergelaten in haar huis.

Silicia wil Larry voor haar kar spannen door zich voor Gloria uit te geven en hem te vragen om een dossier van de I.R.S. te laten verdwijnen. Door enkele gerichte vragen komt Larry er echter snel achter dat de vrouw met wie hij in bed is belandt niet Gloria is. Het kan niet anders of hij heeft met Silicia te maken. Zij biecht hem op dat ze Gloria heeft neergestoken in haar huis en steekt ook Larry onverwacht neer. Gelukkig heeft deze een revolver waarmee hij haar op de vlucht kan sturen.

Nu Silicia heeft kunnen vluchten wil Larry maar één ding. Zich ervan vergewissen dat Gloria nog leeft. Hij volgt de beschrijvingen naar haar huis en treft er een bebloed doch leeg bed aan. In plaats van Gloria vindt hij twee bewakers die hem vriendelijk gebieden het domein te verlaten. Larry stemt toe vooral omdat hij nu beseft dat Gloria veilig is. Solicia heeft tijdens haar vrijpartij met Larry enkele onbedoelde tips gekregen over Gloria en ontdekt zo dat de echte naam van Gloria: Kate Absynth, een voormalig Hollywood actrice die getrouwd zou zijn met een New Yorkse maffiabaas.

Larry heeft zich nu vastgebeten in het dossier waarvan Silicia Larry had gevraagd het te doen verdwijnen. Hij ontdekt een onderzoek dat gedaan werd door een gewone agent. De agent werd omgekocht toen het bij een verkeerscontrole toevallig Senator Sullivan tegenhoudt. De senator was betrokken bij de Senaatscommissie die onderzoek deed naar de handel en wandel van voormalig dictator Sumadayo. Als Larry de Senator aan de tand gaat voelen panikeert hij. Hij is als moraalridder gesteld op zijn imago en als zou uitkomen dat hij er een vriendinnetje op zou na houden is zijn carrière en naam naar de haaien. Voor dat Larry het weet pleegt de Senator zelfmoord. In de dossiers van de Senator vindt Larry een briefje voor een afspraak tussen hem en Silicia. Het wordt dus tijd voor een hinderlaag.

Larry leent één van de autos van de Senator om naar de afspraak te rijden. Als Silicia komt opdagen kan ze niet vermoeden dat de Senator dood is en dat Larry zijn plaats heeft ingenomen. Hij houdt haar onder schot maar dan duikt er plots vanuit het niets een grote pickup op. Larry kan nog maar net wegspringen maar de truck keert terug voor een tweede poging. Larry vuurt op de wagen en raakt daarmee de bestuurder die de controle over het voertuig verliest en Silicia neermaait om vervolgens tegen een betonnen pilaar te crashen. Alvorens de truck ontploft kan Larry de bestuurder uit het wrak trekken. Het blijkt de zoon te zijn van dictator Sumadayo. Hij was tevens de opdrachtgever van Silicia. Zijn bedoeling was om aan te tonen hoe belangrijke personnen binnen de Verenigde Staten ontvankelijk waren voor dezelfde corruptie die ze zijn vader verweten. En Silicia? ze overleeft de aanrijding en wordt onder strenge bewaking weggevoerd met de Ambulance. Nu heeft Larry weer tijd om aan Gloria te denken. Zal ze het redden?