11. Gloria

Titel in originele taal: Gloria
ISBN-nummer: 978-9055-81682-8
Eerste druk: 2009
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Bernard Vrancken
Scenarist: Stephen Desberg

Na zijn opdracht in Italië is Larry terug in Los Angeles. Hij wil zijn zielsverwante Kate Absynth opzoeken maar kan haar niet vinden. Hij zoekt de hele stad af en kan haar terugvinden in een louche stripclub waar ze met haar alter ego Gloria aan het werk is. Larry neemt haar mee naar huis maar moet hiervoor wel eerst haar werkgever en klant enkele klappen geven. Dat had Larry beter niet gedaan want vanuit het niets duiken enkele zware jongens in zijn huis op. Ze slaan hem neer en richten wat vernielingen aan. Hij kan nog net zien hoe ze Kate meenemen. Wanneer hij terug bij zijn positieven is ziet hij dat Kate haar telefoon heeft verloren. Wellicht kan hij met de gebelde nummers haar ontvoerders terugvinden.

Als hij zijn onderzoek wil starten staat er plots politie voor zijn deur. Agenten Markuez en Trina Nash hebben net nieuwe bewijzen gevonden in de zaak van de dood van Larry's ouders. Blijkt dat een de politie bij de zelfmoord van ene John Caristos documenten werden gevonden die aangeven dat het vliegtuig van Larry's ouders gesaboteerd werd. Hun dood zou dus geen ongeluk zijn zoals hij al tien jaar dacht maar moord. Hoe dan ook is zijn eerste prioriteit het terugvinden van Kate. Via de telefoonmaatschappij kan hij de nummers in de gesprekslijst van Kate opvragen. Er is één nummer dat eruit springt. Het nummer van het bedrijf Medusa Inc. Toen hij Kate gisterenavond thuisbracht was ze nog high van de drugs die haar was toegediend en wauwelde ze iets over kwallen. Had het iets te maken met Medusa Inc. Een beter aanknopingspunt heeft Larry niet en dus begint zijn zoektocht bij dat bedrijf.

Larry begint te graven in de fiscale dossiers van Medusa Inc en komt zo te weten dat het bedrijfje eigenlijk maar één klant heeft. Het Californisch Bureau voor het beheer van water en bossen. Hoewel de opdrachten steeds door andere ambtenaren worden ondertekend is er steeds één naam die terugkomt in de opdrachten. Die van Mike Bullard. Als Larry die man laat natrekken blijkt dat die niet voor het bureau van water en bosbeheer werkt maar een FBI agent is in Los Angeles. Larry weet op dat moment nog niet dat diezelfde Bullard opdracht gegeven heeft aan Trina Nash om het onderzoek naar de moord op Robert Max te stoppen.

Bullard is dus zijn enige hoop en hij breekt in bij de man op zoek naar aanknopingspunten. Hij treft er naast foto's van Kate ook inspecteur Nash aan. Zij vond het verdacht toen haar opgedragen werd om het onderzoek te stoppen dat het net het omgekeerde effect op haar had. Ze wou weten waarom en zocht eveneens naar aanknopingspunten in het huis. Maar dan worden beide onderzoekers gestoord wanner Bullard thuis komt. Ze ondervragen hem en hij zegt dat ze niet weten met wie ze te maken hebben en dat het beter is voor hun gezondheid als ze het onderzoek stoppen. Vooraleer hij meer kan vertellen wordt hij echter door een sluipschutter doodgeschoten. Larry en Trina zetten hun achtervolging op de moordenaar maar hij kan ontkomen. In het huis van Bullard vinden ze een foto van Kate samen met een blondine. Ze weten ondertussen ook dat Kate wordt ingezet in de sector van de telefoonseks en bellen haar op om te weten wie het meisje op de foto is. Ze hopen zo dichter bij haar te raken. Ze komen ook achter een naam: Phoenix. Het net sluit zich rond Medusa en Trina en Max besluiten om samen te werken. Maar wat zullen ze vinden?