8. De zwarte oorlog

Titel in originele taal: La guerre noire
ISBN-nummer: 9055-81602-7
Eerste druk: 2006
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Bernard Vrancken
Scenarist: Stephen Desberg

Larry en zijn CIA collega Leila krijgen geen gehoor met hun oversten in Langley. Hoezeer ze hun bazen ook proberen te overtuigen van geplande aanslagen in Saoudi-Arabiƫ. Als er dan overal bommen tot ontploffing worden gebracht gaan de poppen aan het dansen. Johnny Madsen is al naar Wall Street gekomen om de aandelen van te verkopen. Hij zou een slordige vijf miljard rijker worden door zijn plannetje en enkel Larry Max kan voorkomen dat de wereldeconomie zal imploderen.

Ondertussen heeft ook Kate Absynth contact opgenomen met Larry. Sinds haar huwelijk met Madsen wordt ze als Doornroosje opgesloten in een gouden kooi. Ze wil weg uit het leven van Madsen en wanneer een van haar bewakers zich aan haar wil vergrijpen neemt ze een pistool en schiet hem dood. Als de tweede bewaker opduikt moet ook hij eraan geloven. Met Larry aan de lijn kan ze eindelijk het landgoed verlaten maar niet voordat ze de kluis van Madsen heeft geleegd. In de kluis zitten alle bewijzen die Larry nodig heeft om Madsen voor het gerecht te brengen. Hij vraagt haar ook om met de bewijzen een toevlucht te zoeken in zijn huis.

Kate alias Gloria springt in een taxi en wanneer ze aan het huis van Larry aankomt herkent ze het onmiddellijk als het huis van de vroegere studiobaas Robert Max. Eindelijk beseft ze wie Larry is. De zoon van de man die haar als actrice heeft groot gemaakt. Larry heeft heel wat uit te leggen aan haar maar voorlopig is ze veilig. Voorlopig want als Johnny Madsen thuiskomt en de bewakers dood terugvindt probeert hij uit te vissen waar zijn vrouw zit. Hij laat de uitgaande telefoongespreken nakijken en krijgt zo het adres van Larry Max. Hij gaat er onmiddellijk naar toe en komt er voor Larry aan. Hij staat op het punt om zijn echtgenote te vermoorden als Larry thuiskomt.

Larry gaat de confrontatie aan met de man die zijn vader liet vermoorden en heeft de bewijzen in huis om Madsen eindelijk ten val te brengen. Madsen waant zich echter onaantastbaar en opent het vuur op Larry. Hij mist echter en de I.R.S. agent beantwoord het vuur waardoor Madsen dodelijk wordt getroffen. Het is voorbij. Gloria is vrij en zijn vader is gewroken.