17. Larry's Paradise

Titel in originele taal: Larry's Paradise
ISBN-nummer: 978-9055-81928-7
Eerste druk: November 2016
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Bernard Vrancken
Scenarist: Stephen Desberg

Na zijn gevecht met de machtige wapenindustrie heeft Larry zijn ontslag ingediend bij de Amerikaanse fiscus. Hij gebruikt nu zijn boekhoudkundig talent om te werken voor bedrijven waar hij steeds tegen heeft gevochten. Hij is nu aan de slag als financieel adviseur bij Kyle Financial Advisors en aast op de business van Jésus Jorge, een Braziliaanse miljardair. Larry heeft de man doorgelicht en kan zijn vermogen op korte tijd verdubbelen als zijn raad zal opvolgen worden. De concurrentie is zwaar en Larry en zijn baas proberen Jorge tijdens een feestje te overtuigen om klant te worden. Larry maakt indruk en krijgt Jorge's zaken toegewezen. De volgende dag reeds gaat Larry opnieuw op bezoek bij de zakenman wanneer tijdens hun gesprek er plots een drone opduikt, uitgerust met een machinegeweer. De drone opent het vuur en Jorge en enkele bewakers worden gedood. Larry schiet de drone uit de lucht en moet nu zijn verhaal doen aan de politie. Ook zijn ex-collega's dagen op en vinden het maar niets dat hij zijn ziel aan de duivel heeft verkocht.

De problemen met Jorge zijn niet de enige muizenissen in het hoofd van Larry. Hij krijgt sinds kort ook telefoon van een dame die beweert Gloria te zijn. Larry is helemaal van zijn melk. Hij heeft immers Gloria, of Kate, zien liggen in dat diep ravijn. Maar was ze dat wel. Hij begint te twijfelen. Zou Kate nog leven? Ze stuurt hem die avond nog naar een oud vervallen huis en vertelt hem dat zijn vader niet was wie hij leek te zijn. Ze stuurt hem naar de rozenstruiken waar Larry een oud lichaam vindt. Wie ligt er begraven onder de rozen en wie heeft er weet van?

Met heel veel vragen rijdt hij terug naar Kyle Financial om samen met zijn baas een strategie te bedenken om het verlies van Jorge goed te maken. Als hij aankomt krioelt het er van de Politie. Kyle werd vermoord en zijn moordenaar liet een niet mis te verstane boodschap achter. Binnen drie dagen zal Amerika platgelegd worden. De videobeelden leveren niets op maar Larry's laptop stond in het kantoor van Kyle en die laptop heeft het hele voorval vastgelegd. Hij kent nu alvast het gezicht van de moordenaar en het motief. Ook de concurrenten van Kyle Financial ruiken bloed nu de CEO van het top bedrijf er niet meer is en Larry krijgt aanbiedingen van alle andere financiële bedrijven. Maar ook Meagan, de weduwe van zijn baas laat er geen gras over groeien en ze benoemd Larry tot CEO ad-interim en geeft hem toegang tot de meest geheime dossiers van het bedrijf. Als CEO komt Larry ook in het oog van de storm terecht want een nieuwe drone aanval heeft het deze keer om hem gemunt. Ongewapend kan Larry aan de drone ontkomen en hij kan zelf de piloot van het toestel in de vuurlinie brengen zodat deze zichzelf neerknalt.

De politie heeft de grootste moeite om het motief en de daders van de aanslagen te vinden en werken verder op het dossier terwijl Larry verslag uitbrengt bij... de I.R.S. Niemand weet blijkbaar dat Larry undercover is aan het werken. Niemand kon vermoeden dat Kyle werd vermoord en dat hij tot CEO zou benoemd worden maar nu lijkt alles in een stroomversnelling te komen. Zo ook het onderzoek naar het lijk onder de rozenstruik. Het gaat over een vrouw van in de veertig die door een klap op het hoofd werd omgebracht. De tandgegevens bevestigen de identiteit. Hij lijkt is niemand minder dan dat van Larry's moeder. Gedurende al die jaren heeft hij gedacht dat zijn moeder en vader verongelukt waren tijdens een vliegtuigcrash. Nu blijkt dat niet te kloppen. Maar wie was dan de vrouw die bij zijn vader was? Wie heeft zijn moeder gedood en wie is Gloria dat die blijkbaar goed op de hoogte is.