18. Kate's Hell

Titel in originele taal: Kate's Hell
ISBN-nummer: 978-9055-81959-1
Eerste druk: Augustus 2017
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Bernard Vrancken
Scenarist: Stephen Desberg

Larry werkt nog steeds undercover voor het I.R.S. en krijgt zo inzicht in de belangrijkste klanten van Kyle Financials. Er staat iets groots te gebeuren en de moordaanslag die op hem werd gepleegd lijkt dat te bevestigen. Samen met Trina Nash gaat hij op onderzoek vinden zo een vastgebonden man in de kelder van een verdachte. De man verstrekte wurgleningen voor een bank. Het lijkt erop dat iemand de oorlog heeft verklaard op de corrupte financiële wereld.

Wanneer de namen van enkele vooraanstaanden openbaar in verband wordt gebracht met corruptie reageert de Dow Jones onmiddellijk. Nu de beurs onder grote druk komt te staan kan Larry ervan profiteren om een zaak op te bouwen tegen "P", hun grootste klant die nog steeds anoniem is voor hem. Als "P" zich kenbaar maakt kan hij een einde maken aan zijn missie en heeft hij de grote concerns bij de lurven. Hij heeft echter niet veel tijd meer want Kyle Financials is het enige die de belangrijkste namen op de lijst verbindt. De hoogdringendheid wordt heel duidelijk wanneer Lester Crenshaw, voormalig Minister van Defensie en klant bij Kyle wordt vermoord met een bomauto. De weduwe van de vermoorde Kyle weet bijna niets van "P". Het zou een Amerikaan zijn die zich in Shanghaï heeft gevestigd en blijkbaar heel wat Chinese investeerders vertegenwoordigt. Hij moet de identiteit van "P" vaststellen om hem in te rekenen en zo het moorden te laten stoppen.

De moordenaar heeft zich ondertussen bekend gemaakt. Het gaat over Carlyle Jakoff, een professor economie aan de universiteit. Hij maakte fortuin door verlieslatende fabrieken in Azië en Afrika op te kopen en ze terug rendabel te maken. Eens terug in Amerika ging hij les geven om de uitwassen van het kapitalistisch systeem te doceren. De mensen die verantwoordelijk zijn voor alle aanslagen zijn wellicht oud-studenten van hem.

In de persoonlijke computer van Kyle gaat hij op zoek naar een aanwijzing voor "P" maar komt niet verder dan "Paradise". Zou er een verband zijn met Gloria's Paradise, de vrouw met wie hij jaren een platonische relatie had. De vrouw die hij dood heeft zien liggen in het ravijn maar beweert springlevend te zijn? Hij gaat op zoek naar informatie bij de oude manager van Kate Absynth. Misschien weet hij meer over de herkomst van "Paradise". Het bleek een idee te zijn van Larry's vader. hij had een jonge vrouw leren kennen, Gloria Basher. Ze had niet veel talent maar leek sprekend op Kate. Larry's vader zag tal van voordelen. Terwijl Gloria in het openbaar leven trad en te zien was op allerhande feestjes en zelfs op termijn huwde met Johnny Madsen kon hij in alle stilte een dubbel leven leiden met Kate. Op aanraden van haar manager zou Larry zeker meer informatie vinden bij haar moeder die nog steeds in haar villa woont. Daar leert hij dat alles nog steeds wordt gefinancieerd door een rekening op naam van "Paradise Funds". Het is vervolgens een koud kunstje om een adres te vinden achter dit fonds. Dan vallen de puzzelstukjes samen.

Kate leeft nog en Gloria was het slachtoffer dat hij in de ravijn zag liggen. Kate bekent. Zijn moeder was achter de verhouding gekomen en in een vlaag van woede sloeg zijn vader haar op het hoofd en was op slag dood. Dan staat hij plots oog in oog met een man die hij dacht nooit meer terug te zien. Zijn vader! Om uit de handen van het gerecht te blijven profiteerde hij van de uitnodiging vanuit Washington. Samen met Kate vertrok hij naar de hoofdstad maar ze maakten een tussenlanding in de Rocky Mountains. De CIA stelde alles in het werk om hun dood in scene te zetten op voorwaarde dat hij financieel participeerde in de gigantische Aziatische groei en spioneerde voor Washington. "P" is dus niets minder dan een pervers consortium van zijn eigen vader. Hij wordt beschermd door de CIA en dus kan zelfs het IRS niets tegen hem beginnen. Hij zal terug naar China trekken en Larry zal hem nooit meer terugzien.

Larry is er het hart van in. Zijn vader vermoorde zijn moeder en hij kan hem niet voor het gerecht krijgen. Niet voor de moord op zijn moeder noch voor het financiële kluwen van "P". Met een lege blik kijkt hij uit over de Oceaan wanneer Carlyle Jakoff plots langs hem staat. De rijke professor biedt hem middelen aan om toch achter de groten der aarde te kunnen gaan, zonder de steun van het IRS maar dan zal hij voor de professor moeten gaan werken. Larry stemt toe maar in welke hoedanigheid. Als undercover agent voor het IRS of als afvallig agent?