15. De Meerwaarde van de Dood

Titel in originele taal: Plus-values sur la Mort
ISBN-nummer: 978-9055-81871-6
Eerste druk: December 2014
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Bernard Vrancken
Scenarist: Stephen Desberg

In dit nieuwe tweeluik gaat Larry Max op zoek naar het geld achter de internationale wapenhandel. Via Diego Barral komt hij op het spoor van Rick Richards, een ogenschijnlijk simpele huisvader die niet het profiel heeft van een wapenhandelaar.

Het spoor leidt naar Florida waar Larry er achter komt dat Richards eigenlijk twee personen zijn. Een van hen wordt door Larry gedood maar wie is de andere? Al snel krijgt Max de opdracht van hogerhand om het onderzoek stop te zetten omdat Richards undercover zou werken voor Senator Zabriskie. Larry vertrouwt het niet en zet nu zijn tanden in het dossier van de Senator en wanneer de doodgewaande Silicia opnieuw opduikt wordt alles nog veel geheimzinniger

De Senator kan Larry overtuigen van zijn bedoelingen en vraagt hem om Richards te helpen in Oost-Congo waar hij een dossier aan het samenstellen is tegen de Rus Ronan Kout. Larry vertrekt samen met zijn "assistente" Laroya naar het Afrikaanse continent, niet wetende dat zijn contactpersoon enkele uren vroeger werd vermoord.