16. Oorlog in optie

Titel in originele taal: Options sur la Guerre
ISBN-nummer: 978-9055-81897-6
Eerste druk: 2015
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Bernard Vrancken
Scenarist: Stephen Desberg

Larry Max reist in opdracht van Senator Zabriskie naar Congo in de hoop een eind te maken aan de macht van Generaal McKenna waarvan de Senator denkt dat hij de spilfiguur is in de wapenhandel. Samen met vriendin Laroya onderzoekt Larry wie hem naar McKenna kan leiden.

Tijdens een receptie wordt Laroya ontdekt door Silicia die wederom de kant van het geld heeft gekozen. Er wordt een web gespannen rond Max waardoor deze onder druk van de Amerikaanse ambassade terug moet keren naar Amerika. Als Senator McKenna op zijn beurt ook door Silicia wordt vermoord lijkt alle hoop om de wapenhandel op te doeken verloren. Tot Silicia contact opneemt met Larry. Voor veel geld kan hij Laroya terug krijgen.

Larry Max vertrouwt het niet meer en zijn wantrouwen wordt werkelijkheid want een schutter in opdracht van de generaal schiet Silicia neer en Larry mag de pluimen op zijn hoed steken. Hierdoor wordt hij gemuilkorfd. Als rechtschapen man kan hij echter niet leven met de informatie die hij heeft en maakt alles publiek. Hij kon niets bewijzen maar de carière van McKenna is hiermee alvast gestopt. De zijne trouwens ook want hij biedt zijn ontslag aan als agent van het I.R.S.