1. De grote match
2. De gemaskerde racer
3. De renbaan van de angst
4. Tocht door de nacht
5. Nr. 13 aan de start
6. Het verraad van Steve Warson
7. De waaghalzen
8. De 8e man
9. De terugkeer van Steve Warson
10. De strijd van de Samoeraï
11. Paniek in Indianapolis
12. De ridders van Köningsfeld
13. Concerto voor piloten
14. Mach 1 voor Steve Warson
15. Helse circus
16. KM 357
17. Het spook van de "24 uur"
18. Olie op de racebaan
19. 5 meisjes in de race
20. Rodeo op twee wielen
21. Gevecht voor een motor
22. Rush
23. Het noodlot
24. Nachtmerrie
25. Meisjes en motoren
26. Wereldkampioen
27. De vervloekte safari
28. Het geheim van Steve Warson
29. San Francisco circus
30. De witte prins
31. De jonge wolven
32. Opstand der koningen
33. De razende schim
34. Steve Warson gaat K.O.
35. De dwangarbeider
36. De verdwenen coureur
37. De grote onbekende
38. Steve Warson tegen Michel Vaillant
39. Rally op een vulkaan
40. F1 in oproer
41. Paris-Dakar!
42. 300 km/u door Parijs
43. Rendez-vous in Macao
44. Steve & Julie
45. De man in Lissabon
46. Racing Show
47. Paniek in Monaco
48. Irish Coffee
49. Categorie zwaargewicht
50. Uitdaging op de wallen
51. De bluffer van Francorchamps
52. F3000
53. De nacht van Carnac
54. De zaak Bugatti
55. een gekke geschiedenis
56. De man aan de top
57. Sporen van Jade
58. Paddock
59. De gevangene
60. Vergeten overwinningen
61. Spanning in Bercy
62. De Sponsor
63. Cairo
64. Operatie Mirage
65. De beproeving
66. 100.000.000$ voor Steve Warson
67. Voor David
68. China Moon
69. De hel naast het circuit
70. 24 uur onder invloed

9. De terugkeer van Steve Warson

Titel in originele taal: Le retour de Steve Warson
ISBN-nummer:
Eerste druk: 1965
Uitgeverij: Graton Editeur
Tekenaar: Jean Graton
Scenarist: Jean Graton

Na het verraad van Steve Warson (lees: Het verraad van Steve Warson) lijkt de Amerikaan wel van de aardbodem verdwenen. Michel mist zijn goede vriend en reist zelfs af naar Washington waar hij F.B.I. agent Eddy McGrath om hulp gaat vragen. Officieel heeft Eddy geen spoor gevonden van Steve maar als hij ziet hoe de Franse racer er het hart van in is kan hij niet zwijgen. Hij weet waar Steve is en hij stelt het goed. Hij kan echter niets meer zeggen maar als Michel terug op het vliegtuig stapt is hij toch wat gerustgesteld.

Nu hij bevestiging heeft gekregen dat Steve gezond en wel is kan hij zich terug focussen op de Vaillant raceschool. Voor de studenten begint een nieuw jaar en ze starten hun opleiding met een lekker diner. Niet veel later rinkelt de telefoon. Michel wordt aan de lijn gevraagd en dan staat hij plots aan de grond genageld. Hij hoort de stem van zijn vriend die om hulp vraagt. Eer de Amerikaan kan vertellen waar hij zit hoor Michel dat zijn vriend wordt neergeslagen. Michel twijfelt niet. Hij laat het telefoontje natrekken en het brengt hem naar Amsterdam. Het gesprek kwam uit "De blauwe Kaaiman", een gure havenkroeg en Michel verliest geen tijd. Het is nog vroeg en de kroeg is leeg. Hij loopt naar de telefoon en vindt er een bericht van Steve. Het Vaillant logo en een naam: "Catalina". Meer informatie zal hij er niet vinden en dus gaat hij naar de plaatselijke politie waar ze hem hartelijk ontvangen. Hij leert er dat "Catalina" de naam is van een vrachtschip dat aangemeerd ligt aan een privé kade waar niemand kan komen. Hij kiest er dan maar voor om terug te keren naar "De blauwe Kaaiman" waar op dit late uur veel meer activiteit is. Hij hoopt op een aanknopingspunt en dat krijgt hij ook wanneer hij een bericht toegestopt krijgt. De opvarenden van de "Catalina" zitten achter in de zaak. Wanneer ze de kroeg verlaten gaat hij ze achterna om zo toegang te krijgen tot de afgesloten kade. Het lukt en kan probleemloos het schip betreden. Hij speurt over het dek en hoort geluid uit een kajuit komen. Hij gaat kijken en ziet zijn vriend zitten. Hij is gebonden en lijkt wel bewusteloos. Eer Michel kan ingrijpen wordt hij plots langs achter vastgegrepen door enkele matrozen. Het wordt snel duidelijk dat de gangsters over lijken gaan want een matroos krijgt opdracht om de racer uit de weg te ruimen.

Op het einde van de kade wordt Michel neer geknuppeld en in het water gegooid. Hij zou reddeloos verloren zijn als er niet plots iemand hem achterna duikt. De plotse redder probeert hem naar een klein schip te brengen waar hij hulp krijgt van de schipper en zijn zoon. Als Michel uit zijn verdoving ontwaakt wacht er hem een nieuwe verrassing. Zijn redder is niemand minder dan Yves Douleac. Zijn broer Jean-Pierre had Yves opdracht gegeven om Michel onopvallend te volgen en indien nodig bij te staan. Michel is blij met de hulp en gaat opnieuw naar de politie. Ze moeten het schip doorzoeken. Wanneer de politie echter aan Kade 2 komt is het schip helaas verdwenen. Ze hebben het anker gelicht en vertrokken naar open zee. Gelukkig moeten ze nog een lange weg afleggen eer ze in zee zijn en de havenpolitie kan de achtervolging met succes inzetten. Ondertussen is ook Eddy McGrath aangekomen in Amsterdam en moet net als Michel met lede ogen toekijken hoe er geen spoor van hun vriend wordt gevonden. Teneinde raad keren Michel en Yves dan maar terug naar hun hotel. Er is nog weinig hoop maar dan wordt er aan de kamerdeur geklopt. Een kruier staat aan de deur met een boodschap. De boodschap luidt dat Steve nog leeft. Michel moet naar het rijksmuseum gaan waar hij iemand zal ontmoeten die hem naar Steve zal leiden. Yves vermoedt een valstrik maar Michel heeft geen keuze. Michel gaat naar het museum en wordt door een jongedame aangesproken. Steve zit bij haar thuis en heeft haar opgedragen om voorzichtig te zijn en ervoor te zorgen dat ze niet gevolgd worden. Niet veel later komen ze aan het huis van het meisje maar ze zien een zware wagen voor de deur. Ze zijn te laat. De gangsters zijn hen voor en hebben Steve waarschijnlijk terug in hun macht. Michel slaat de man die bij de auto wacht neer en stormt naar binnen. Dat was geen goed idee want hij kijkt recht in de loop van twee pistolen. Hier komt hij niet uit. Het geluk is echter aan zijn kant want de kerel die hij neersloeg is bijgekomen en stormt op zijn beurt naar binnen waarbij hij de gewapende mannen doet struikelen. Dit is het moment waarop onze helden in actie kunnen komen. Na een kort gevecht hebben ze de overhand maar ze kunnen niet voorkomen dat de baas van de bende de vlucht neemt. Hij rijdt weg maar beseft niet dat hij in een doodlopende straat zit. Hij moet dus terugkeren op zijn stappen en moet zo langs Steve en Michel passeren. Eerst probeert hij Steve van de weg te maaien maar hij mist. Hij probeert het nogmaals maar deze keer is de Amerikaan klaar. Hij werpt een steen door de voorruit waardoor de chauffeur zwaar aan het hoofd geraakt wordt. De nachtmerrie is voorbij. Zeker wanneer ook Eddy en de Nederlandse politie arriveren.

Steve heeft heel wat uit te leggen. Na zijn verraad had Eddy hem gevraagd om undercover te gaan werken voor het F.B.I. Steve had er wel zin in en moest infiltreren in een bende die een nieuw verdovend middel aan het maken waren. Dit middel was een bedreiging voor de Nationale veiligheid van hun land en dus kreeg het de hoogste prioriteit en absolute geheimhouding. Vandaar dat Eddy ook niets kon zeggen tegen Michel tijdens diens bezoek aan Washington. Maar nu is de bende dus opgerold en kunnen beide vrienden weer terug genieten van elkaars gezelschap.