70. 24 uur onder invloed
69. De hel naast het circuit
68. China Moon
67. Voor David
66. 100.000.000$ voor Steve Warson
65. De beproeving
64. Operatie Mirage
63. Cairo
62. De Sponsor
61. Spanning in Bercy
60. Vergeten overwinningen
59. De gevangene
58. Paddock
57. Sporen van Jade
56. De man aan de top
55. een gekke geschiedenis
54. De zaak Bugatti
53. De nacht van Carnac
52. F3000
51. De bluffer van Francorchamps
50. Uitdaging op de wallen
49. Categorie zwaargewicht
48. Irish Coffee
47. Paniek in Monaco
46. Racing Show
45. De man in Lissabon
44. Steve & Julie
43. Rendez-vous in Macao
42. 300 km/u door Parijs
41. Paris-Dakar!
40. F1 in oproer
39. Rally op een vulkaan
38. Steve Warson tegen Michel Vaillant
37. De grote onbekende
36. De verdwenen coureur
35. De dwangarbeider
34. Steve Warson gaat K.O.
33. De razende schim
32. Opstand der koningen
31. De jonge wolven
30. De witte prins
29. San Francisco circus
28. Het geheim van Steve Warson
27. De vervloekte safari
26. Wereldkampioen
25. Meisjes en motoren
24. Nachtmerrie
23. Het noodlot
22. Rush
21. Gevecht voor een motor
20. Rodeo op twee wielen
19. 5 meisjes in de race
18. Olie op de racebaan
17. Het spook van de "24 uur"
16. KM 357
15. Helse circus
14. Mach 1 voor Steve Warson
13. Concerto voor piloten
12. De ridders van Köningsfeld
11. Paniek in Indianapolis
10. De strijd van de Samoeraï
9. De terugkeer van Steve Warson
8. De 8e man
7. De waaghalzen
6. Het verraad van Steve Warson
5. Nr. 13 aan de start
4. Tocht door de nacht
3. De renbaan van de angst
2. De gemaskerde racer
1. De grote match

2. Volt

Titel in originele taal: Volt
ISBN-nummer: 978-9031-43272-1
Eerste druk: 2013
Uitgeverij: Graton Editeur
Tekenaar: Marc Bourgne
Scenarist: Philippe Graton

Michel zijn humeur zit op een dieptepunt. Door zijn stunt in Portugal heeft de FIA besloten om zijn racelicentie gedurende een jaar in te trekken. Hij is niet te genieten maar moet nog steeds de cameraploeg van Carole Ouessant verdragen. Door de laatste weken veel op te trekken met deze journaliste is hij wat beter bevriend geraakt met de vrouw waardoor hij zijn hart kan luchten over de situatie met zijn zoon Patrick.
Patrick werkt samen met zijn vrienden aan een nieuw type electrische auto. Ze vinden samen als het ware het wiel opnieuw uit. Ze werken aan nieuwe intelligente wielen maar Michel ziet de toepassing ervan niet dadelijk zitten voor de autosport terwijl de autosport in het DNA van de familie zit. Wel is hij nu gerustgesteld over het wel en wee van zijn zoon.

Alsof er nog niet genoeg problemen zijn heeft ook Henry beslist om zich terug te moeien in de zaken van het merk. Jean-Pierre vindt dat Vaillante moet investeren in electrische motoren maar zijn vader is compleet tegen maar laat zich toch omspreken op voorwaarde dat het merk weer overwinningen zal behalen. Om hun technische voorsprong in de verf te zetten wordt besloten om met een elektrische auto het snelheidsrecord verbreken. Michel krijgt zelfs speciaal voor deze poging zijn racelicentie terug. Het project werd reeds opgestart onder leiding van Jean-Michel, de zoon van Jean-Pierre.

In afwachting van de recordpoging gaat Michel naar zijn zoon in Zwitserland waar hij meer uitleg krijgt over het project waaraan ze werken. Ze proberen binnen de twee jaar een revolutionaire auto op de markt te brengen met software gestuurde onafhankelijke wielen. Hij maakt er kennis met het hele team van zijn Patrick.
Twee maanden later wordt er afgereisd naar Amerika waar Seven Warson hen staat op te wachten. Steve vertelt zijn vriend dat hij zich kandidaat stelt voor de Senaat en bijgevolg wat afstand zal moeten nemen van de autosport en zich meer op zijn eigen land moet richten. Dan beginnen de voorbereidingen op de zoutvlakte en ook Carole Ouessant is van de partij en samen bekijken ze de concurrentie. Met name Leader is zoals steeds de geduchte tegenstander.

Tijdens de eerste testrit loopt het al onmiddellijk mis. De batterijen van de auto worden zo heet dat het risico bestaat dat ze in brand vliegen. Tegen 700 km/u is zoiets dodelijk. Alles wordt onderzocht en dan blijkt de de software die de batterijen aanstuurt een virus bevat. Er is sabotage in het spel en dat idee wordt bevestigd wanneer Carole een fotografe aantreft die vlucht als ze aangesproken wordt over haar interesse in de auto. Ze wordt gevat maar ze vertelt niet wie haar opdrachtgever is. Zonder een topprogrammeur kan het virus niet uit de batterijen gehaald worden en dus schakelt Michel de vriend van zijn zoon in. Hij belt naar Zwitserland en vraagt aan Patrick om samen met zijn vriend Jaisubah naar de U.S.A. te komen om het virus te neutraliseren. De volgende middag zijn ze reeds in Bonneville en wordt er aan de batterijsoftware gewerkt. Terwijl iedereen naar de oefenritten aan het kijken is klinkt er een luide knal vanuit de tent van Vaillante. Rookpluimen doen het ergste vermoeden. Eén van de batterijen is ontploft terwijl Patrick er vlak naast stond. Hij wordt bewusteloos naar het ziekenhuis gebracht waar wordt vastgesteld dat hij een stuk metaal in de rug heeft en dringend een operatie nodig heeft. Ondanks deze tegenslag wil Michel toch de recordpoging wagen. Er wordt dag en nacht gewerkt om de tweede batterijset klaar te krijgen zodat ze hun nog kunnen inschrijven.

De dag van de wedstrijd breekt Leader als eerste het snelheidsrecord waardoor er nog meer druk op de schouders van Michel komt te liggen. Zonder testritten gereden te hebben en op het moment dat zijn zoon onder het mes gaat start Michel voor zijn poging. Hij haalt een snelheid van boven de 700 km/u en heeft zo het snelheidsrecord verpulverd. Tijdens de euforie neemt Carole een telefoongesprek aan van Françoise. Er is slecht nieuws. De operatie van Patrick is niet goed verlopen.