1. De grote match
2. De gemaskerde racer
3. De renbaan van de angst
4. Tocht door de nacht
5. Nr. 13 aan de start
6. Het verraad van Steve Warson
7. De waaghalzen
8. De 8e man
9. De terugkeer van Steve Warson
10. De strijd van de Samoeraï
11. Paniek in Indianapolis
12. De ridders van Köningsfeld
13. Concerto voor piloten
14. Mach 1 voor Steve Warson
15. Helse circus
16. KM 357
17. Het spook van de "24 uur"
18. Olie op de racebaan
19. 5 meisjes in de race
20. Rodeo op twee wielen
21. Gevecht voor een motor
22. Rush
23. Het noodlot
24. Nachtmerrie
25. Meisjes en motoren
26. Wereldkampioen
27. De vervloekte safari
28. Het geheim van Steve Warson
29. San Francisco circus
30. De witte prins
31. De jonge wolven
32. Opstand der koningen
33. De razende schim
34. Steve Warson gaat K.O.
35. De dwangarbeider
36. De verdwenen coureur
37. De grote onbekende
38. Steve Warson tegen Michel Vaillant
39. Rally op een vulkaan
40. F1 in oproer
41. Paris-Dakar!
42. 300 km/u door Parijs
43. Rendez-vous in Macao
44. Steve & Julie
45. De man in Lissabon
46. Racing Show
47. Paniek in Monaco
48. Irish Coffee
49. Categorie zwaargewicht
50. Uitdaging op de wallen
51. De bluffer van Francorchamps
52. F3000
53. De nacht van Carnac
54. De zaak Bugatti
55. een gekke geschiedenis
56. De man aan de top
57. Sporen van Jade
58. Paddock
59. De gevangene
60. Vergeten overwinningen
61. Spanning in Bercy
62. De Sponsor
63. Cairo
64. Operatie Mirage
65. De beproeving
66. 100.000.000$ voor Steve Warson
67. Voor David
68. China Moon
69. De hel naast het circuit
70. 24 uur onder invloed

5. Nr. 13 aan de start

Titel in originele taal: Le 13 est au départ
ISBN-nummer: 9070-81624-5
Eerste druk: 1963
Uitgeverij: Graton Editeur
Tekenaar: Jean Graton
Scenarist: Jean Graton

Na een lange afwezigheid besluit het merk Vaillante om nog eens enkele wagens aan de start te brengen van de beroemde 24uur van Le Mans. Hun concurrenten zijn onder de indruk want wanneer de fabrikant zich inschrijft is het om te winnen. Iedereen zal dus zijn beste beentje moeten voorzetten willen ze een kans maken op de overwinning. Mevrouw Vaillant is alles behalve euforisch want in een droom zag ze hoe haar zoon tijdens de 24uur zo verongelukken na een aanrijding met een wagen die het nummer 13 droeg. Michel en zijn vader stellen haar gerust dat het maar een droom is en dat het nummer 13 tijdens de race nooit wordt toegekend aan een wagen.

Hun verwondering is dan ook groot wanneer een Amerikaans team zich inschrijft met een wagen en specifiek verzoeken om het nummer 13. Het wordt allemaal nog donkerder wanneer Steve Warson één van de bestuurders kan identificeren als Bob Cramer. Een piloot die voor niets terugdeinst en over lijken gaat om de overwinning te behalen. Bob was een gekend racer in Amerika maar verloor zijn licentie omdat hij te gevaarlijk reed. Racers vermeden hem en schreven niet in voor wedstrijden waaraan Cramer ook deelnam. Enkel Steve Warson boodt hem het hoofd en daarom zint Cramer op wraak. De racer verwijt Warson immers de dood van zijn carrière. Enkel een overwinning in Le Mans - waar hij wel nog mag rijden - zou hem rehabiliteren in de Verenigde Staten.

Het nieuws over Cramer en zijn Texas Drivers slaat in als een bom. Zou de droom van mevrouw Vaillante een voorbode zijn van wat nog komen moet? Steve en Michel mogen er niet meer verder aan denken want ze moeten zich concentreren op de race. Een race die van in het begin positief verloopt, maar tegen het einde van de race moeten ze de Texas Driver nog voorbij zien te gaan. Als Cramer van de officials te horen krijgt dat hij hun bevel tot aflossing heeft genegeerd en te veel ronden heeft gereden waardoor ze hem diskwalificeren slaan de stoppen met de Amerikaan door. Onder invloed van medicatie snelt hij terug de racebaan op in zijn zoektocht naar een confrontatie met Steve Warson. Michel en vader Vaillant voelen de bui hangen en vragen Steve om binnen te komen zodat Michel het stuur kan overnemen. Michel krijgt dus de ondankbare taak om Cramer in te halen én voorbij te steken. Cramer ziet in zijn spiegel de Vaillante naderbij komen en zet alles op alles. Op het rechte stuk drukt hij de Vaillante tegen de reclamepanelen maar wanneer hij ziet dat het Michel is die aan het stuur zit aarzelt hij een seconde. Die seconde gebruikt Michel om het gas erop de zetten en zijn blauwe Vaillante langs de Bocar van Cramer te sturen. Cramer had geen oog voor de snelheid en mist de remzone waardoor hij zijn wagen crasht. Hij is ongedeerd maar de werking van de medicatie die hij ingenomen had laat hem uitgeput in het gras neervallen.

Mevrouw Vaillant die naar Le Mans was afgezakt om de race persoonlijk te volgen kan opgelucht ademen. Hoewel haar droom min of meer voorspelde dat er iets zou gebeuren is de afloop gelukkig minder dramatisch. Zeker wanneer ze de twee andere Vaillantes die deelnamen aan de race als eerste en tweede over de finish rijden. Vaillant kwam, zag en overwon.