1. De grote match
2. De gemaskerde racer
3. De renbaan van de angst
4. Tocht door de nacht
5. Nr. 13 aan de start
6. Het verraad van Steve Warson
7. De waaghalzen
8. De 8e man
9. De terugkeer van Steve Warson
10. De strijd van de Samoeraï
11. Paniek in Indianapolis
12. De ridders van Köningsfeld
13. Concerto voor piloten
14. Mach 1 voor Steve Warson
15. Helse circus
16. KM 357
17. Het spook van de "24 uur"
18. Olie op de racebaan
19. 5 meisjes in de race
20. Rodeo op twee wielen
21. Gevecht voor een motor
22. Rush
23. Het noodlot
24. Nachtmerrie
25. Meisjes en motoren
26. Wereldkampioen
27. De vervloekte safari
28. Het geheim van Steve Warson
29. San Francisco circus
30. De witte prins
31. De jonge wolven
32. Opstand der koningen
33. De razende schim
34. Steve Warson gaat K.O.
35. De dwangarbeider
36. De verdwenen coureur
37. De grote onbekende
38. Steve Warson tegen Michel Vaillant
39. Rally op een vulkaan
40. F1 in oproer
41. Paris-Dakar!
42. 300 km/u door Parijs
43. Rendez-vous in Macao
44. Steve & Julie
45. De man in Lissabon
46. Racing Show
47. Paniek in Monaco
48. Irish Coffee
49. Categorie zwaargewicht
50. Uitdaging op de wallen
51. De bluffer van Francorchamps
52. F3000
53. De nacht van Carnac
54. De zaak Bugatti
55. een gekke geschiedenis
56. De man aan de top
57. Sporen van Jade
58. Paddock
59. De gevangene
60. Vergeten overwinningen
61. Spanning in Bercy
62. De Sponsor
63. Cairo
64. Operatie Mirage
65. De beproeving
66. 100.000.000$ voor Steve Warson
67. Voor David
68. China Moon
69. De hel naast het circuit
70. 24 uur onder invloed

12. Het doelwit

Titel in originele taal: La cible
ISBN-nummer: 978-2390-60039-8
Eerste druk: Juni 2023
Uitgeverij: Standaard Uitgeverij
Tekenaar: Marc Bourgne
Scenarist: Denis Lapière

De Amerikaanse Federale politie heeft tijdens een inval bij leden van de radicale groepering Atomwaffen division documenten gevonden waaruit blijkt dat zij verantwoordelijk waren voor de feiten die Vaillant ten laste werden gelegd. Door de auto tijdens de Cannonball te hacken wilden ze het merk op het Amerikaanse continent in diskrediet brengen. Door Vaillante aan te vallen wilden ze een voorbeeld stellen dat buitenlandse merken niet welkom zijn in de Verenigde Staten. Door deze ontdekking worden alle betrokkenen dan ook onmiddellijk in vrijheid gesteld en alle beschuldigingen tegen de familie en het merk worden ingetrokken. Helaas heeft de actie haar doel niet gemist en is de verkoop in de U.S.A. gekelderd. Veel tijd om hier over te piekeren is er niet want de belangrijke wedstrijd in Le Mans nadert snel.

De nieuwe fabriek van Vaillante draait op volle toeren en Françoise is dan ook fier dat ze de pers kan samenroepen om de twee wagens die aan Le Mans deelnemen voor te stellen. Er werden verschillende nieuwe piloten aangetrokken waaronder Nascar kampioene Elsa Tainmont, die samen met Michel en Steve de eerste wagen zal besturen. De testritten lopen perfect en iedereen is klaar om de andere merken het vuur aan de schenen te leggen. Naast het circuit is de sfeer niet optimaal. Steve, die nog steeds een Amerikaans senator is krijgt bewaking van enkele FBI agenten omdat er tijdens het Amerikaans avontuur van het merk speciaal naar Steve werd verwezen en de vele bedreigingen hebben de inlichtingendienst doen besluiten om hem permanent op te volgen.

Hoewel Steve het allemaal overdreven vindt en het liefst van al tegen 300 per uur over de racebaan wil vliegen beseft hij niet dat zijn tegenstanders inderdaad menens zijn voor wat betreft hun beloftes. Kort voor het begin van de race is in Parijs immers niemand minder dan Bob Cramer geland. Hij is in het gezelschap van een mooie huurmoordenares die door Bob met de naam Kate wordt aangesproken. Het is de bedoeling dat de vrouw gewapend met een krachtig geweer op de wagen van Steve zal schieten wanneer hij tegen hoge snelheid in haar vizier komt. Niemand is zich van het kwaad bewust en de trainingen verlopen zonder enig incident. Dan gaat de race van start. Kate zoekt haar vooraf verkende positie op terwijl Bob instructies geeft vanuit de tribunes. Hij zit tegenover de box van Vaillante en geeft aan wanneer Steve achter het stuur zal kruipen. Bob maakt echter een fout. Hij denkt dat er een pilotenwissel zal plaatsvinden wanneer de auto met Elsa aan het stuur de pit binnenrijdt maar dat is niet zo. Hij stuurt instructies naar Kate en voordat deze doorheeft dat Steve de wagen niet bestuurd heeft haar vinger de trekker al overgehaald. De kogel doorboort de voorruit en zelfs de zijkant van de pilote haar helm maar ze blijft ongedeerd. Ze denkt zelfs dat het een steentje is dat werd opgeworpen en racet gewoon verder.

Ondertussen heeft het FBI tijdens de ondervraging van de activisten vernomen dat Steve in gevaar is en dat ze hem willen doden tijdens de race. Er wordt alarm geslagen en als wat later duidelijk wordt dat de helm werd doorboord door een kogel moet Steve terug naar binnenrijden zodat hij kan beschermd worden. Michel neemt het stuur over en zijn vriend krijgt alles te horen en mag hij niet meer rijden. Kate heeft ondertussen de achterkant van de pitlane bereikt waar ze net op tijd is om te zien hoe Warson in veiligheid wordt gebracht. Ze doet zich voor als een groupie en wuift naar hem. Steve denkt dat hij met een gewone fan te maken heeft en stapt naar haar toe. Dan haalt de vrouw plots een pistool boven en schiet gericht. Steve valt neer en ook een FBI agent wordt geraakt. Als de andere agenten reageren vlucht ze snel weg. Steve werd gelukkig geraakt in het kogelvrij vest dat hij moest dragen en de agent kreeg een kogel in de arm.

Bob is razend als hij verneemt dat de aanslag is mislukt. Wit van woede baant hij zich een weg naar de loge van Vaillant waar de genodigden te verrast zijn om te voorkomen dat hij langs het venster zijn weg vindt tot in de box van Vaillante. Hij is gewapend met een mes en komt oog in oog te staan met Steve. Voor hij toe kan slaan hebben de agenten reeds hun pistool getrokken en Bob ziet maar één uitweg...het circuit. Hi springt over de muur en de verbaasde toeschouwers zijn verbaasd als ze de ex-racer herkennen. De wedstrijdleiding kan niet anders dan de race neutraliseren. Helemaal alleen staat Bob in het midden van de racebaan als Michel vastberaden naar hem toe stapt. Met een zwaai van zijn mes kan hij Michel licht verwonden maar met enkele gerichte vuistslagen wordt de Amerikaan neergeslagen. Terwijl hij door de politie wordt afgevoerd slingert hij nog enkele verwijten naar het hoofd van Steve. Michel zou niet alles weten over het verleden van zijn beste vriend en alsof dat nog niet genoeg is heeft Françoise nieuws dat zal inslaan als een bom.