1. De grote match
2. De gemaskerde racer
3. De renbaan van de angst
4. Tocht door de nacht
5. Nr. 13 aan de start
6. Het verraad van Steve Warson
7. De waaghalzen
8. De 8e man
9. De terugkeer van Steve Warson
10. De strijd van de Samoeraï
11. Paniek in Indianapolis
12. De ridders van Köningsfeld
13. Concerto voor piloten
14. Mach 1 voor Steve Warson
15. Helse circus
16. KM 357
17. Het spook van de "24 uur"
18. Olie op de racebaan
19. 5 meisjes in de race
20. Rodeo op twee wielen
21. Gevecht voor een motor
22. Rush
23. Het noodlot
24. Nachtmerrie
25. Meisjes en motoren
26. Wereldkampioen
27. De vervloekte safari
28. Het geheim van Steve Warson
29. San Francisco circus
30. De witte prins
31. De jonge wolven
32. Opstand der koningen
33. De razende schim
34. Steve Warson gaat K.O.
35. De dwangarbeider
36. De verdwenen coureur
37. De grote onbekende
38. Steve Warson tegen Michel Vaillant
39. Rally op een vulkaan
40. F1 in oproer
41. Paris-Dakar!
42. 300 km/u door Parijs
43. Rendez-vous in Macao
44. Steve & Julie
45. De man in Lissabon
46. Racing Show
47. Paniek in Monaco
48. Irish Coffee
49. Categorie zwaargewicht
50. Uitdaging op de wallen
51. De bluffer van Francorchamps
52. F3000
53. De nacht van Carnac
54. De zaak Bugatti
55. een gekke geschiedenis
56. De man aan de top
57. Sporen van Jade
58. Paddock
59. De gevangene
60. Vergeten overwinningen
61. Spanning in Bercy
62. De Sponsor
63. Cairo
64. Operatie Mirage
65. De beproeving
66. 100.000.000$ voor Steve Warson
67. Voor David
68. China Moon
69. De hel naast het circuit
70. 24 uur onder invloed

9. Duels

Titel in originele taal: Duels
ISBN-nummer: 978-9031-43859-4
Eerste druk: December 2020
Uitgeverij: Graton Editeur
Tekenaar: Benjamin Benéteau
Scenarist: Denis Lapière

Vaillante is terug uit het diepe dal aan het kruipen nadat ze door Ethan Dasz werden opgelicht bij een vijandige overname. Vandaag is er eindelijk een uitspraak door de rechtbank in verband met de overname van Vaillant en gelukkig heeft de familie Vaillant het recht aan hun kant en winnen ze de rechtszaak waardoor Vaillant haar merk terugkrijgt. Een ideaal moment dus om een nieuwe wagen voor te stellen aan het publiek. Vaillant heeft samengewerkt met JLD om twee wagens van het Cervin model klaar te krijgen voor het nieuwe WRC rallyseizoen. Eén wagen zal bestuurd worden door Michel Vaillant met Gabrièle Spangenberg als co-pilote en in de andere wagen krijgt toptalent Daniel Farid het stuur met naast hem Alex Bracchi. Een goed resultaat dit seizoen kan het merk Vaillante terug naar de top brengen.

Beide piloten hebben echter hun demonen. Michel durft nog steeds niet voluit te gaan omdat hij onbewust nog steeds de crash zijn broer Jean-Pierre, waarbij die van een afgrond rijdt, ziet. Hij is nog steeds snel maar mist nog de scherpte om echt top te zijn. Daniel van zijn kant heeft hard gevochten om te staan waar hij nu is en moet rijden tegen zijn vroegere idool. Hij wil maar één ding en dat is Michel verslaan. Hij ziet Michel eerder als een concurrent dan een teamgenoot. Toch moeten ze samenwerken om individueel te winnen maar vooral om het merk te laten schitteren. Alsof het sportieve nog niet genoeg is moet Michel ook nog eens de hartproblemen van zijn vader zien te verwerken. De eerste testen met de wagens verlopen alvast op rolletjes. Ze zetten goede tijden neer en dus kunnen ze zonder technische beslommeringen starten in de rally van Monte Carlo.

De opener van het seizoen begint goed voor Vaillant. Michel pakt meteen een podiumplaats en ondanks kleine foutjes van Daniel eindigt hij toch nog knap 6de. Een welverdiende opsteker voor het team. De volgende manche gaat het zo mogelijk nog beter. Michel staat weer op het podium en Daniel is knap vierde. De rivaliteit tussen beide piloten wordt echter groter en groter en Michel blijft worstelen met zijn privé problemen. Hij wil desondanks nog laten zien dat hij de beste is maar maakt net daardoor fouten. Eén van die fouten loopt bijna fataal af. Hij wil te snel gaan en crasht zijn wagen waardoor Gabrièle haar schouder breekt. Voor haar zit het seizoen er op en de problemen stapelen zich op. Het lijkt wel of Michel in een neerwaartse spiraal zit. Tot er opeens wordt aangebeld. Als hij de deur opent staat zijn vriend Steve Warson voor hem. Steve had begrepen dat Michel hem nodig had en kwam vanuit Amerika om zijn vriend bij te staan. Steve biedt aan om copiloot te zijn en rekent meteen af met het waanbeeld dat Michel heeft van zijn broer. Hij begint zich beter en beter in zijn vel te voelen en dat toont zich ook in de resultaten.

De Vaillantes rijden als een speer en dankzij het goede werk van Daniel wordt het merk zeker wereldkampioen bij de constructeurs. Van een comeback gesproken. Bij de piloten kunnen ze Thierry Neuville niet meer onttronen als kampioen maar de plaats van Vice-Kampioen is nog in het vizier van Daniel, maar dan moet hij bij de laatste rally Michel kunnen verslaan en zoals die aan het rijden is in de laatste ritten lijkt dat wel onmogelijk. Groot is dan ook hun verbazing wanneer in de laatste etappe de Vaillante van Michel en Steve opeens stil staat. Er breek paniek uit bij de crew maar wanneer de wagen een tiental seconden later weer vertrekt hebben ze het begrepen. Michel en Steve hebben besloten om de overwinning aan Daniel te laten. Met de punten van deze overwinning is hij zeker van de tweede plaats in het kampioenschap. Zij zouden immers toch niet genoeg punten hebben om tweede te worden en zo krijgt Daniel een les in wat het betekent om een groot kampioen te zijn.

De laatste verrassing komt echter niet vanuit een racewagen. De laatste resultaten hebben aangetoond dat het merk terug van weggeweest is. De gezondheidsproblemen van Henri laten hem echter niet meer toe om de dagelijkse leiding van de fabrieken op zich te nemen en hij heeft een opvolger gevonden. Tijdens de bijeenkomst van de familie op La Jonquière maakt hij dan ook de naam bekent. Françoise.