3. Gin-Fizz

Titel in originele taal: Gin-Fizz
ISBN-nummer: 978-9055-81733-7
Eerste druk: mei 2011
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Thomas Legrain
Scenarist: Benec

Nadat Sisco heeft afgerekend met Verrat wordt hij naar het kantoor van Dupré geroepen om zijn nieuwe opdracht te krijgen. Voor zijn straf moet hij Julie, codenaam Gin-Fizz en dochter van de president bewaken. Sisco voelt er niet veel voor om voor babysit te spelen. Zeker niet voor een verwaand en verwend nest als Julie. De jonge vrouw maakt het haar bewakers niet makkelijk. Zo gaat ze een avondje stappen in de disco en drinkt haar helemaal lazarus. Sisco moet haar uit de boekjes houden en dat wil zeggen dat hij ook de paparazzi op afstand moet houden.

Het lijkt een opdracht uit de hel maar dan vindt Sisco Julie op de vloer van de badkamer. Ze heeft net een overdosis drugs genomen. Nu gaan de poppen aan het dansen en de vrouw van de president eist een diepgaand onderzoek naar haar dealers. Hoofdverdachte nummer één is Haussy, verantwoordelijk voor de communicatie van de president en liefdespartner van Julie. Daarnaast zijn er ook nog haar vrienden Pierre Valandier en studiegenote Alexa. Het onderzoek krijgt echter een andere wending wanneer de dokter de analyse van het toxicologisch onderzoek krijgt. De drug was versneden met waspoeder en was uiterst giftig. Zo evolueert het onderzoek van een overdosis naar een poging tot moord.

Er wordt afgesproken om Julie tijdelijk onder te brengen in een villa in Antibes, uit het oog van de journalisten die ondertussen lucht hebben gekregen van haar overdosis. De codes van de villa worden vernieuwd en met een team van vier moet Sisco instaan voor haar bewaking. Hoewel het in het Zuiden van Frankrijk zalig weer is zal dit voor de agenten geen plezierreisje. Al tijdens de eerste nacht moeten ze vol aan de bak wanneer een inbreker binnendringt op het domein. Hij gebruikt echter de codes die vorige week nog geldig waren en doet zo het stil alarm in werking treden. Hij vlucht weg met de motorfiets maar wordt door Sisco op de hielen gezeten. Tijdens de achtervolging vliegen de kogels heen en weer maar de enige manier om de inbreker te stoppen is door hem omver te rijden. De motard wordt over de railing van de kade gekatapulteerd om vervolgens enkele meters lager in de zee te vallen. Sisco laat het aan zijn collega's en de lokale politie over om de man uit het water te vissen terwijl hij Dupré op de hoogte brengt.

Het feit dat de codes van vorige week werden gebruikt kan voor Sisco maar één ding betekenen. De geheime dienst zit met een mol. Hij moet Gin-Fizz in veiligheid brengen maar kan niemand vertrouwen.