1. Schiet alleen op bevel!

Titel in originele taal: Ne tirez que sur ordre!
ISBN-nummer: 978-9055-81694-1
Eerste druk: 2010
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Thomas Legrain
Scenarist: Benec

In Frankrijk zit de President in een lastig parket. Hij is verwikkeld in een duister zaakje en zijn vriend Saint-Servan dreigt om via journaliste Lea Dalmont alles in de openbaarheid te brengen. De president schakelt zijn geheime dienst in en agent Sisco krijgt de opdracht om Saint-Servan op andere gedachten te brengen en desnoods om hem discreet uit de weg te ruimen. Saint-Servan weigert om te zwichten voor de druk van de president en dus heeft Sisco geen andere keuze dan hem uit te schakelen. Hij laat het op een zelfmoord lijken maar heeft de pech dat alles werd gezien door Maretti, een glazenwasser die tot overmaat van ramp het hele gebeuren heeft vastgelegd op zijn Gsm.

Sisco brengt zijn baas op de hoogte en dan wordt het een race tegen de klok want Maretti, heeft al een afspraak gemaakt met Lea Dalmont. Samen met zijn collega Legoff gaat Sisco naar de woning van de glazenwasser om hem op te pakken maar de man is op zijn hoede en glipt hen door de vingers. Ze zullen de man dus moeten onderscheppen als hij naar zijn afspraak met de journaliste gaat. Ondertussen hebben Sisco en Legoff de tijd om naar het appartement van Patel Saint-Servan te gaan om er te doen uitschijnen dat de man depressief en verslaafd was aan verdovende middelen. Op het hoofdkwartier heeft Verrat, een andere collega de leiding over het onderzoek overgenomen. Iedereen zal deze avond deelnemen aan de actie om Maretti te klissen behalve Sisco want die is van de zaak gehaald.

Natuurlijk is Sisco zo koppig als een Siciliaan en gaat toch post vatten aan het park waar Maretti met Dalmont heeft afgesproken. Via zijn oortje hoort hij dat de operatie is misgelopen. De journaliste is kunnen ontkomen maar Maretti wordt gevat. Zijn Gsm is echter verdwenen. Verrat laat de man naar "de kliniek" brengen. Een lokatie waar de tongen losser gemaakt worden. Onder dwang verklaart Maretti dat hij zijn Gsm aan de Dalmont heeft gegeven. Sisco is nog net op tijd in de kliniek om te zien hoe Maretti het zwijgen wordt opgelegd. Het is in ieder geval duidelijk dat Verrat de situatie die reeds verziekt was nog erger heeft gemaakt. In ieder geval zal de journaliste nu moeten gevonden worden.