4. Whisky-Coke

Titel in originele taal: Whisky-Coke
ISBN-nummer: 978-9055-81779-5
Eerste druk: februari 2012
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Thomas Legrain
Scenarist: Benec

Na de moordaanslag op Julie, de dochter van de president is hij ondergedoken in Corsica, in het huisje van zijn zus. Niemand weet van het bestaan van dit huis en het elektronisch volledig afgesloten van de bewoonde wereld. Hun GSM staat af en dus weet ook de geheime dienst niet waar ze zitten. Enkel zijn collega Mahrane mag mee om Julie te bewaken terwijl hij terug naar Parijs gaat om zijn onderzoek verder te zetten.

Sisco gaat op zoek naar de dealer van Julie en ontdekt zo dat de drug werd aangekocht door ene Kermann en Ericsen. Mannen die werken voor de firma Armor Protect. De mannen zijn in dienst van Alexia, de studievriendin van Julie. Deze laatste verveelt haar intussen rot in het verre Corsica en profiteert van een moment van onoplettendheid van Mahrane om de computer te openen en een mail te sturen naar haar vriendin. Ze weet echter niet dat het Alexia is die haar naar het leven staat en nu ze in een mail heeft geschreven waar ze zit reist Alexia en Kermann af naar Corsica. Nietsvermoedend doet Mahrane de deur open om vervolgens in koele bloede door het hoofd geschoten te worden door Kermann. Sisco is ondertussen terug in Corsica maar komt net te laat en kan enkel toekijken hoe Julie wordt weggevoerd.

De geheime dienst denkt te weten waar Julie wordt vastgehouden maar Sisco is niet akkoord. Hij gaat samen met enkele collega's naar een huis dat op naam van Armor Protect staat. Hij krijgt gelijk en ze vallen binnen. Er ontstaat een vuurgevecht waarbij de mensen van Armor Protect aan het kortste eind trekken. Binnen komen ze echter opnieuw voor een verrassing te staan. Alexia is in gezelschap van Guillaume Haussy. Hij vertelt hun dat Alexia de halfzus is van Julie en dus ook een dochter van de President. Ze kreeg nooit de aandacht van haar vader zoals Julie die kreeg en met een kleine aanmoediging van Haussy kwamen ze op het plan om Julie weg te werken. Haussy had immers ook een goede reden. Zijn oom was immers Gilles Saint-Servan die door Sisco werd omgebracht in opdracht van de president.