7. De wet van Murphy

Titel in originele taal: La loi de Murphy
ISBN-nummer: 978-9055-81844-0
Eerste druk: februari 2014
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Thomas Legrain
Scenarist: Benec

Vincent zit in de zwaar bewaakte Rikers gevangenis omdat hij de Albanees die zijn zuster vermoorde in koelen bloede doodschoot. Hij mag onder begeleiding naar de begrafenis gaan en wordt er benaderd door het C.I.A. die een kracht zoals hem wel kunnen gebruiken. Wanneer dit de Franse geheime dienst aan de oren komt willen ze Sisco repatriëren om hem terug in hun land te krijgen. Na het nodige getouwtrek lukt het Dupré om Sisco vrij te krijgen. Hij gaat hem ophalen op de luchthaven waar ze Duquesne, een agent van de Franse inlichtingendienst, tegen het lijf lopen. Zij komen een Pakistaanse geleerde ophalen en beschermen. Sisco merkt op het nippertje op dat hun wagen werd voorzien van een bom en kan erger voorkomen. Duquesne en Dupré hebben een verleden en Duquesne beschuldigd Sisco en Dupré ervan iets met de aanslag te maken te hebben.

Niets is echter minder waar. De geleerde die bewaakt moest worden is één van de enige mannen in het Midden-Oosten die nucleaire kennis bezit en dus vrezen de Israeli dat hij een atoombom zou kunnen maken. Ze hebben dus de Mossad ingeschakeld om de man uit de weg te ruimen. Wat ook gelukt was als Sisco niet ingegrepen had. Nu moet de Mossad een nieuw plan bedenken en daarvoor willen ze Sisco gebruiken als zondebok. De attaché van de Israelische ambassade is naast een Mossad agente ook een bloedmooie vrouw en via haar diplomatieke contacten papt ze aan met Duquesne zodat ze het onderzoek in de richting van Sisco kan sturen. Ze weten dat Sisco geschorst is en bellen hem onder valse voorwendselen door hem een baan aan te bieden als bodyguard van een belangrijk persoon. Ze vragen hem naar een hotel te komen waar hij alle documenten kan onderteken en kennismaken met zijn klant. Nietsvermoedend gaat hij naar de hotelkamer waar hij getaserd wordt. Als hij bijkomt heeft hij een wapen in zijn handen en vindt in de badkamer de lijken van de Pakistaan en een agent van de Franse veiligheidsdienst. Hij weet nu dat hij er in werd geluisd maar heeft geen bewijzen om zijn onschuld te staven. Hij wordt gearresteerd en de bewijzen stapelen zich op. Duquesne heeft zelfs een afschrift van de telefoonmaatschappij waaruit blijkt dat Sisco gesprekken heeft gevoerd met de geheime dienst van India. De erfvijand van Pakistan.

Vincent beseft dat hij met professionals te maken heeft en dat de bewijzen tegen hem zeer goed werden gefabriceerd. Hij heeft dus maar één keuze. Ontsnappen. Hij profiteert van zijn voorleiding bij de onderzoeksrechter om het gerechtsgebouw te ontvluchten en op te gaan in de massa. Duquesne is woedend natuurlijk en maakt van Sisco de meest gezochte man van heel Frankrijk. Zal Vincent zijn onschuld kunnen bewijzen?