6. Onderhandelingen in 9 mm

Titel in originele taal: Négociations en 9 mm
ISBN-nummer: 978-9055-81814-3
Eerste druk: juni 2013
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Thomas Legrain
Scenarist: Benec

Het lijk dat uit de Hudson rivier werd opgevist was dat van de Franse Ambassadeur. Sisco is opgelucht dat het niet zijn zus was en doet er alles aan om ze terug te vinden wanneer er een enveloppe onder de deur van zijn hotelkamer wordt geschoven. De enveloppe bevat een foto van zijn zuster en een verzoek om af te spreken op een openbare plaats. Het verzoek komt van de Albanezen die zijn zus in hun macht hebben. Ze eisen van Sisco dat hij de Franse president vermoord of dat ze anders zijn zus eveneens in de Hudson zullen kieperen. Sisco staat voor een verscheurende keuze en heeft maar één optie. Hij moet zijn zuster bevrijden eer het ultimatum verstreken is.

Hij heeft informatie nodig maar zijn collega's van de Amerikaanse inlichtingendienst willen niets lossen. Sisco ziet een opening wanneer het FBI hem uitdaagd tot een schietwedstrijd. De inzet van de wedstrijd is het bekomen van inlichtingen. Vanzelfsprekend wint hij de wedstrijd en krijgt hij een naam: Andru. Onmiddellijk schakelt Sisco Paul in om het adres van de man te weten te komen maar de vogel is gevlogen. Een voorbijgangster heeft het gesprek tussen Sisco en de huisbaas opgevangen en voor wat cash wil ze het nieuw adres van Andru wel geven. Sisco aarzelt niet en gaat de man opzoeken. Deze zet het echter op een lopen en er ontspint zich een wilde achtervolging over de daken die ook de NYPD niet ontgaat. Sisco kan Andru inhalen en ze vallen door het dakraam van het appartement van een Advocaat. Andru is slecht neergekomen en is bewusteloos. Wanneer de politie het appartement binnenvalt dient de advocaat klacht in tegen Sisco waardoor die wordt aangehouden. Gelukkig heeft zijn connectie met de secret service ervoor gezorgd dat hij niet lang moet zitten. Kate komt hem uit de bak halen maar vertelt hem dat hij persona non grata is in de Verenigde Staten en per direct het land moet verlaten. Als hij het land uit moet is zijn zuster verloren.

Hij roept de hulp in van Paul die hem de vermoedelijke lokatie van de Albanezen kan geven en terwijl Gassier zijn bewakers afleidt kan hij aan hun aandacht ontsnappen. Hij vlucht weg in een taxi maar Kate heeft alles gezien en achtervolgt hem naar een verlaten fabriek. Daar kan Sisco niet anders dan open kaart met haar spelen en ze besluit hem te helpen om de Albanezen aan te pakken. Ze vallen binnen en de gangsters maken geen schijn van kans tegen de gewapende en goed getrainde agenten. In een mum van tijd worden alle mannen neergeknald. Enkel Vokshi kan zwaargewond zich in een kamer slepen. Vincent gaat naar binnen en vindt er de man naast zijn geketende zuster die door hem doodgeschoten werd. Wanneer Vokshi er dan nog wat smalend over doet gaat Sisco door het lint. Hij schiet de Albanees dood in koelen bloede. Kate kan niet anders dat de waarheid vertellen bij het onderzoek waardoor Sisco voor moord wordt veroordeeld en opgesloten wordt in de zwaarbewaakte Rikers gevangenis.