9. Gold Black

Titel in originele taal: Gold Black
ISBN-nummer: 978-9055-81921-8
Eerste druk: 2016
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Thomas Legrain
Scenarist: Benec

Er is drie jaar voorbij sinds Sisco op non-actief werd gezet. Hij geniet nu van een vrijgezellen leven op het tropische paradijs van Nieuw-Caledonië nabij Australië als hij plots een telefoontje krijgt vanuit Parijs. Het is zijn oude baas Dupré die vraagt om te helpen bij een probleem. In het nabij gelegen Nieuw-Zeeland is immers een missie misgelopen en nu zijn er twee agenten die dringend het land ongezien moeten kunnen verlaten. Omdat Sisco dichtbij is heeft de president toestemming gegeven om hem terug aan boord te halen. Sisco heeft geen zin om nog voor de geheime dienst te werken en weigert aanvankelijk. Dan hoort Sisco dat er in Soudan enkele leden van "Soudan Child Care" werden ontvoerd door een militie. Onder de ontvoerden ook Manon Joubert, de vriendin van Sisco. Sisco belt Dupré terug en doet een voorstel. Hij zal de agenten uit Nieuw-Zeeland halen als Frankrijk een operatie opzet waaraan hij mag deelnemen om Manon uit Soedan te bevreiden. Dupré gaat akkoord en Sisco krijgt de lokatie van de agenten.

In Nieuw-Zeeland wordt Sisco opgewacht door Elena Nemcova. Zij werd door de geheime dienst aangesteld als tussenpersoon voor Sisco en moet hem de nodige steun bieden. Sisco vertrouwt haar echter niet en besluit haar af te schudden. Hij gaat liever alleen naar de agenten die zich wat verderop in een motel schuilhouden. Als Sisco er aankomt ziet hij dat Dupré hem niet alles heeft verteld. Eén van de agenten is namelijk gewond en kan onmogelijk reizen. Hij moet dus een oplossing zoeken en vertrekt op zoek naar een apotheker of dokter. Dan ziet hij een straathond en besluit het over een andere boeg te gooien. Hij neemt de hond mee en gaat naar een dierenarts. Hij vraagt de dierenarts om het hondje te onderzoeken en als hij binnen is dwingt hij de man om spullen te pakken en mee te gaan. Opdat de man niet zou zien waar ze naar toe rijden sluit hij hem op in de koffer van de auto.

Sisco weet echter niet dat Elena een tracker op zijn bagage heeft geplaatst en zo achter het schuiladres van de agenten is gekomen. Ze speelt dubbel spel hen heeft het adres van de agenten aan de overheid overgemaakt. Als Sisco terug naar het motel rijdt stoot hij op een wegversperring. De agenten zijn niet op zoek naar hem maar hij beseft dat er eenheden van de politie naar het motel gaan. Hij verlaat de weg om het motel vanop afstand in de gaten te houden. Dupré was immers duidelijk. De agenten mochten in géén geval levend in handen van de Nieuw-Zeelandse authoriteiten vallen. Sisco monteert zijn scherpschuttersgeweer en ziet door zijn vizier hoe beide agenten naar buiten worden gebracht door de politie. Twee gerichte kogels maken het werk af. Hij maakt zich snel uit de voeten maar stoot op een patrouille van de verkeerspolitie. Ze zetten de achtervolging in en aarzelen niet om het vuur te openen. Sisco kan ze afschudden en stopt op een verlaten weg om de dierenarts die nog steeds in de koffer zit vrij te laten. Dan ziet hij dat één van de politiekogels de man heeft geraakt. Hij is dood.