2. Snoer haar de mond

Titel in originele taal: Faites-la taire
ISBN-nummer: 978-9055-81709-2
Eerste druk: 2010
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Thomas Legrain
Scenarist: Benec

De klopjacht op journaliste Lea Dalmont gaat onverminderd verder. Paul, die op de IT-afdeling van de geheime dienst werkt kan haar lokaliseren in een groot winkelcentrum en dus schieten Vincent Sisco en de zijnen naar de winkelcomplex. Ze krijgen de melding dat de vrouw richting metro is gegaan en na een korte achtervolging staat Sisco oog in oog met de vrouw. Eerst kan ze nog ontsnappen door net voor een aanstormende trein over de sporen te springen maar Paul heeft haar via de videocamera's in de metro snel terug in de smiezen.

In de toiletten heeft Sisco haar te pakken maar dan gebeurt er iets onverwacht. Legoff trekt zijn wapen tegen Sisco en wil hem neerschieten maar die had er niet op gerekend dat in één van de toilethokjes een man en een vrouw zaten die net een drugdeal aan het afronden waren. Sisco maakt van de verwarring gebruik om samen met de journaliste te vluchten. Hij gaat naar de enige plek waar hij denkt veilig te zijn. Het appartement van zijn vriendin Manon Joubert, die toevallig ook de secretaresse van de president is. Hij heeft nog maar net de kans om Manon in te lichten wanneer Legoff reeds aanbelt. Ze laat hem binnen maar kijkt dan tegen de loop van Sisco's pistool aan. Vincent heeft nu de kans om zijn collega te ondervragen en wil weten wie hem de opdracht gaf om hem te vermoorden. Er is een kogel in de knie nodig om om zijn tong te lossen maar dan blijkt de opdracht van Verrat te komen. De man die het vertrouwen van de president geniet is volledig losgeslagen. Wanneer Manon de wonde van Legoff wil verzorgen wordt ze door de man gegrepen. Hij gebruikt haar als levend schild en wil zo uit de greep van Sisco komen maar dan loopt het mis. Er ontstaat een vuurgevecht waarbij Legoff wordt gedood en Manon wordt verwond. Sisco licht zijn baas Dupré in en vraagt om een ambulance. Sisco besluit niet om op de hulp te wachten want hij vertrouwt het zaakje niet.
Terwijl Manon op de ambulance wacht gaat Sisco met Dalmont in de auto van zijn vriendin postvatten. Hij ziet hoe Verrat ook ter plaatse komt. Hij had dus goed geraden. Hij wordt echter opgemerkt door Verrat en er ontspint zich een dolle achtervolging door de stad waarbij Verrat niet terugdeinst om op hen te schieten. Sisco kan hen afschutten maar ziet dan dat de journaliste dodelijk werd geraakt. Hij steekt de auto in brand en gaat op zoek naar hulp.

Die hulp vindt hij bij Paul. Ze bedenken een plannetje om Verrat in de val te lokken. Paul moet het bericht aan Verrat overmaken al zou Vincent Sisco in de dokken rondhangen. Verrat gaat er naar toe en Sisco laat zich vangen. Verrat weet echter niet dat Sisco een verborgen camera met microfoon draagt en dat Paul ondertussen Dupré heeft bij zich geroepen om live de ontknoping te kunnen volgen. Verrat bekend dat hij de leiding van de geheime dienst wil overnemen maar dat hij daarvoor eerst Sisco en Dupré in ongenade moet brengen. Dat gaat dus dik tegenvallen want Verrat krijgt een koekje van eigen deeg wanneer Sisko hem neerknalt. Oog om oog is nog steeds het devies van de Corsicaan.