5. De Wraak

Titel in originele taal: La Vengeance
ISBN-nummer: 978-9067-93803-7
Eerste druk: 2006
Uitgeverij: Dargaud Uitgeverij
Tekenaar: Christian Denayer
Scenarist: Thierry Cailleteau

Wayne kan de dood van zijn pleegzoon niet verkroppen en zint op wraak. Hij moet Hooker of Taakooh zoals hij zich nu laat noemen terugvinden zodat hij zijn wraak kan voltrekken. Zijn enige link met de man is de piraterij en dus wendt hij zich tot de verzekeraar van de schepen die door Hooker worden overvallen. Het toeval wil dat de lokale agent van Lloyd een vriend van hem is: Volker Buckmeister.

Shelton verteld hem het hele verhaal dat heeft geleid tot de dood van Tran. Hij vertelt de man eveneens hoe hij terug een spoor heeft gevonden naar zijn prooi. Het mes dat zijn zoon heeft gedood is immers een prachtig wapen dat met de hand werd gemaakt. Experts schrijven het wapen toe aan Meester Punahavati die niet moeilijk op te sporen was. Na wat druk uit te oefenen op de man wist hij Shelton te vertellen dat het wapen besteld werd door Madame Yoon en dat ze een nieuw exemplaar heeft besteld. Nu was het een kwestie van tijd alvorens het mes werd opgehaald en ze de koerier konden volgen tot aan hun roversnest: de Kinky Dragon.

Terwijl Honesty en Larkin keet schoppen in het café doorzoekt Shelton de bovenverdieping. In één van de vertrekken vindt hij Luis Chulepas terug. Vastgebonden aan een kruis en gemarteld door Madame Yoon. Hij treft ook Madame Yoon aan maar alvorens hij haar kan ondervragen wordt ze doodgeschoten door een uitzinnige Chulepas. De laatste link met Hooker was hierdoor verdwenen en kwam toen op het idee van de verzekering.

Volker wil Shelton maar al te graag helpen want de piraterij zou hem zijn baan kunnen kosten. Hooker snappen zou dus niet alleen zijn baan redden maar hij zou ook een procentje van de beloning die de Lloyds op Hookers hoofd heeft gezet opstrijken. Volker weet echter niet dat Shelton nog een aanknopingspunt heeft. Bij zijn gedwongen vertrek uit de Kinky Dragon zag hij een wagen wegrijden met achterin twee personen. Een aziaat en Miss Petticoat, de secretaresse van... Volker Buckmeister. Shelton beseft dat zij het is die de transporten doorbrieft aan Hooker in ruil voor een extra inkomen. Als Wayne haar met deze feiten confronteerd geeft ze alles toe. Ze weet hem te vertellen dat de aziaat in de wagen niemand minder is dan Tanada, een topman van het bedrijf Hitomi Digital. Zij willen graag toegang tot laptops met vloeistofgekoelde processoren, laptops van het concurrerende bedrijf Wasashi waarvan een lading werd gestolen door Hooker. Shelton heeft nu de sleutel tot zijn wraak in handen.

Hij zoekt Tanada op en stelt hem een deal voor. Hij zal Hooker doden waardoor Hitomi de laptops gratis kan krijgen. In ruil levert Tanada hem enkele mannen die hem kunnen helpen zijn plan uit te voeren. De Japanner stemt toe en een dag later is Tran gewroken. Hooker is dood en Volker kreeg de locatie van de transactie zodat Tanada met lege handen achterblijft. De laptops behoren immers aan Wasashi die nu hun eigendom terugkrijgen.