3. Het contract

Titel in originele taal: Le contrat
ISBN-nummer: 978-9067-93680-4
Eerste druk: 2003
Uitgeverij: Dargaud Uitgeverij
Tekenaar: Christian Denayer
Scenarist: Jean Van Hamme

Na het debacle in Khalakstan reist Sheldon de halve wereld rond om de nabestaanden van zijn gedode vrienden te vergoeden. Hij begint in Spanje waar hij het broer van Juan de beloofde 500.000 dollar wil overhandigen. Na het overhandigen van het geld wordt er op hen geschoten door twee Duitse huurmoordenaars. Het schot mist zijn doel omdat een onbekende motorrijdster tussen komt. Later stelt ze zich voor als Sandra Luan, een agente van Interpol die onderzoek doet naar iemand die enorme sommen overmaakt voor een moordcontract op Shelton. Wie de persoon is weet men niet, maar men hoopt om via Shelton de man te pakken te krijgen.

Als Shelton enkele dagen later in Parijs de weduwe van Vanko Bojadzik een bezoek brengt ziet hij net op tijd dat iemand een bom onder zijn wagen plaatst. Het wordt nog ingewikkelder als agent Luan wat later in zijn hotel opduikt. Het is Wayne een raadsel hoe de agente hem zo snel gevonden heeft, maar de aanslagen zullen hem niet verhinderen om zijn laatste bezoek af te leggen. Ditmaal in Engeland.

Nu Bellie dood is moet Wayne ook deze schuld vereffenen. Bellies deel gaat naar Larkin, de butler die al vele jaren voor zijn familie werkt. Larkin is natuurlijk blij maar dan duikt opnieuw een moordcommando op om Shelton te vermoorden. Gelukkig kent Larkin de verborgen wapenkamer van zijn vroegere meester en Shelton kan de aanslag verijdelen. Helaas kon hij niet vermijden dat Sandra, die meegekomen was gewond raakt aan de schouder. Het is nu wel duidelijk de de opdrachtgever Shelton kan volgen via zijn bankrekening. Iedere keer hij geld opneemt om zijn ereschuld te vereffenen wordt hij immers slachtoffer van een aanslag. De enige die de rekening kennen zijn hijzelf en Horace T. Quayle, de man achter de opdracht in Khalakstan. De man waarvan iedereen dacht dat Shelton hem vermoord had. De man heeft zwaar te lijden aan de verwondingen die hij door Shelton heeft opgelopen en zijn laatste wens was dan ook om Shelton te doden.

Nu ze weten wie achter de aanslagen zit is het een koud kunstje om Quayle te stoppen. Honesty en Madrier helpen hun vriend en doen zich voor als een belangrijke huurmoordenares en haar chauffeur. Als ze via een list de oude man kunnen overtuigen van zijn dood, schakelt deze de machines uit die hem in leven houden. Zijn laatste wens is immers vervuld. Maar net dan maken Honesty en Madrier zich bekend. Ze vertellen hem dat Wayne Shelton nog leeft en dat hij zijn machines voor niets heeft stilgelegd. Hij zal sterven zonder dat zijn wens bewaarheid werd.