XIII

Dertien is het hoofdpersonage van deze serie. Jason Fly, Jake Shelton, Steve Rowland. Het zijn maar enkele van de vele namen die toegewezen worden aan de man die een romeinse XIII op zijn schouder heeft getatoeëerd. Door een schotwonde aan het hoofd is hij zijn geheugen kwijt en moet hij op zoek naar zijn ware identiteit. Zijn zoektocht naar zijn verleden brengt hem echter vrij snel in gevaar, maar gelukkig kan hij rekenen op enkele vrienden.

 
Majoor Jones

Jones is een mooie zwarte vrouw. Maar onderschat haar niet. Ze is de rechterhand van Generaal Carrington en is van alle markten thuis. Ze is bedreven in de hardste gevechtsporten, kan alles wat vleugels heeft besturen en beschikt daarbovenop nog over een nodige dosis humor. Ze is tevens verliefd op XIII, en soms zorgt dat wel eens voor wat spanningen.

 
Generaal Carrington

Ben Carrington is stafchef van het Amerikaanse leger. Het is hij die XIII getraind heeft voor zijn geheime opdrachten. Hij is een man van de actie, al verdoet hij zijn tijd achter een bureel in het Pentagon. Hij speelt voor beschermheer van XIII en is de drijvende kracht achter de zoektocht van nummer I.

 
Samuel W. Amos

Kolonel Amos is een agent van het FBI. Hij is belast met het onderzoek naar de ware identiteit van XIII en bijgevolg naar het ontmaskeren van nummer I. Hij wordt samen met Carrington de voornaamste vrienden van XIII. Deze kan echter niet voorkomen dat hij door een agent van het CIA wordt vermoord.