1. Blackbirds (deel 1)

Titel in originele taal: Blackbirds (tôme 1)
ISBN-nummer: 978-9031-43517-3
Eerste druk: 2017
Uitgeverij: Uitgeverij Dupuis
Tekenaar: Francis Bergèse
Scenarist: Jean-Michel Charlier

Onze drie helden krijgen nieuwe bevelen. Ze dienen zich aan te melden op Kadena Air Force base in Japan waar ze onder bevel van kolonel Fawcett spionage vluchten moeten ondernemen met de beroemde U-2 en SR-71 vliegtuigen.

Wanneer er ongewone activiteiten worden waargenomen rond de poolcirkel op Siberisch grondgebied worden de Amerikanen heel zenuwachtig. Ze bevelen een spionagevlucht boven Rusland en Buck krijgt de bedenkelijke eer om deze missie uit te voeren. Terwijl Tumb en Sonny met hun U-2's voor afleiding zorgen vliegt Buck steeds dieper in het Russisch luchtruim. De vlucht verloopt voorspoedig tot hij zijn doel bereikt. Boven zijn target valt alle electronica uit en Buck kan enkel uit de handen van de Russen blijven door de lange route naar Japan in te zetten. Dat betekent wel dat hij zijn kist in het water zal moeten neerzetten. Maar alles is beter dan in de handen van de russen te vallen. Buck slaagt in zijn opzet en de film kan door duikers uit het toestel gehaald worden. Het resultaat is opzienbarend.

Uit een eerste analyse blijkt dat Buck een nieuw lanceerinstallatie voor ruimtetuigen heeft ontdekt. Pogingen om te doorgronden wat er zich op deze basis exact afspeelt mislukken en het vermoeden dat via deze basis een vijandige satelliet om een baan rond de aarde werd gebracht groeit. Een plan wordt uitgewerkt om de satelliet visueel te onderzoeken via een speciaal uitgeruste "Blackbird" maar de Amerikanen weten niet dat ieder woord van hun missie afgeluisterd wordt door hun vijand.