55. Defcon One

Titel in originele taal: Defcon One
ISBN-nummer: 978-9031-43464-0
Eerste druk: December 2016
Uitgeverij: Uitgeverij Dupuis
Tekenaar: Gil Formosa
Scenarist: Frédéric Zumbiehl

Lady X heeft deel twee van haar plan kunnen uitvoeren. Samen met Sato, de zoon van Junichiro Yamasaki heeft ze met succes een aanval kunnen afronden op zowel de USS Ronald Reagan als het Chinese vliegdekschip Liaoning. Beide schepen werden zwaar geraakt maar konden niet tot zinken worden gebracht. De Chinezen denken dat de Amerikanen achter de aanval zitten en geven hen 48 uur om de Senkaku eilanden aan China over te dragen.

Omdat de Japanse regering dit ultimatum nooit zal aanvaarden heeft de Amerikaanse regering bevel gegeven om over te gaan naar paraatheidsniveau "Defcon 1", hetgeen gelijk staat "in staat van oorlog". Buck kan de admiraal overtuigen om een laatste aktie op te zetten in de hoop de nieuwe geheime basis van Lady X te vinden en de bewijzen aan de Chinezen te leveren zodat ze hun terugtrekken.

Samen met Keiji en Suki Nishiwa gaan ze op pad. Suki heeft via haar inlichtingendienst vernomen dat er activiteit is op een scheepswerf en dus gaan in plaats van de lucht, het water in. Ze zijn nog maar net bezig met hun zoekactie als ze een zwarte helikopter zien overvliegen. Ze moeten de heli nu gewoon volgen om recht op hun doel te gaan. Niet veel later vinden ze Lady X terug in een overdekt dok waarin een nieuw type duikboot ligt. De Kaiju is eveneens een revolutionair stealth prototype van Yamasaki industries. Het plan bestaat erin om samen met de stealth vliegtuigen op hetzelfde moment toe te slaan en zo de Liaoning tot zinken te brengen. Buck en zijn gevolg kunnen Lady X volgen tot in haar basis in Noord-Korea en kunnen ze vrij makkelijk overmeesteren. De vliegtuigen zijn nu in hun handen en met deze kisten kunnen ze makkelijk de Kaiju terugvinden. Terwijl Buck en Tumb op zoek gaan met de jets, vliegt Sonny en Suki met de helicopter om Lady X en Sato af te zetten op de dichtsbijzijnde Marine basis.

Terwijl Buck en Tumb de duikboot proberen te kelderen heeft Lady X in een gevecht de rotor van de heli kapot geschoten waardoor de helikopter neerstort in de DMZ. Lady X vlucht weg door het mijnenveld en hoewel ze op de voet gevolgd wordt door Sonny kan ze ontsnappen.
Ondertussen zijn Buck en Tumb geslaagd in hun opzet en hebben ze de duikboot kunnen vernietigen. In het process werden zij door de Chinese Marine neergeschoten maar dit geeft hun de mogelijkheid om de Chinezen uit te leggen wat er allemaal gebeurd is in de afgelopen dagen. Een oorlog werd op het nippertje vermeden maar doordat Lady X is kunnen ontsnappen zal het waarschijnlijk niet meer lang duren alvorens we weer iets van haar horen.