6. Rood Alarm

Titel in originele taal: Alerte Rouge
ISBN-nummer: 978-9031-43740-5
Eerste druk: Augustus 2019
Uitgeverij: Uitgeverij Dupuis
Tekenaar: Jean-Michel Arroyo
Scenarist: Frédéric Zumbiehl

Buck en zijn maats Sonny en Tumbler zijn neergestort achter het ijzeren gordijn. Het ziet er niet goed voor hen uit met het halve Oost-Duitse leger op hun hielen. Door een wonder kunnen ze uit de handen blijven van hun belagers en vinden onderdak in het ruim van een rivierschip. De kapitein van het schip is een felle tegenstander van het regime en besluit hun te helpen. Hij brengt Sonny en Tumbler in contact met enkele opstandelingen in Oost-Berlijn die hen moet helpen om over de grens te geraken met de microfilms die ze van Werner Schnitzer hebben gekregen. Als ze de plannen over de grens krijgen zijn enkel de bestaande toestellen nog een bedreiging voor het Westen en dus besluit Buck met de hulp van enkele partizanen om ongemerkt de basis in Polen te bereiken om de vliegtuigen te vernietigen.

De opdracht die Buck zichzelf heeft opgelegd is zeker niet onbelangrijk want Jenitsev heeft samen met Lady X het plan opgezet om met de Tsybin R-020 een atoombom te droppen boven het Westen te droppen omdat zij denken dat enkel een echte oorlog Rusland weer groot kan maken. Tsybin, de ontwerper van het vliegtuig vindt dit monsterlijk maar omdat de Stasi zijn gezin in handen heeft kan hij niet anders dan gehoorzamen.

In Berlijn hebben Sonny en Tumbler ondertussen kennis gemaakt met een groep opposanten die hen zal helpen met het bedenken van een plan om Oost-Duitsland te verlaten. Het is Sonny die met het plan komt om zweefvliegtuigen te maken naar een ontwerp van Leonardo Da Vinci. Ze zoeken een hoog gebouw nabij de grens en wagen het om hun plan in werking te zetten. Hun plan lukt en enkele uren later zitten ze reeds in een kantoor op de Rammstein basis voor hun debriefing. Wat Buck betreft tasten ook zij nog in het duister.

Buck heeft ondertussen via Polen de basis OKB-256 in Rusland kunnen bereiken. Hij kan de zwaarbewaakte basis infiltreren door in achter in een bevoorradingstruck te springen. Een enkele reis want hij beseft dat hij waarschijnlijk de basis nooit ongezien kan verlaten. Hij slaagt erin om zich op de basis te verstoppen en besluit om de nacht af te wachten om de vliegtuigen vervolgens op te blazen. Groot is zijn verbazing wanneer hij ziet dat de hangars te fel verlicht en te zwaar bewaakt zijn om zijn plan uit te voeren. Hij heeft geen keuze dan als een kamikaze te handelen en met een vrachtwagen vol brandstof in te rijden op de vliegtuigen. Hij gaat op zoek naar een vrachtwagen maar dan duikt een auto op en wordt hij omver gereden waardoor hij het bewustzijn verliest.

Als hij enkele uren later terug bij komt ligt hij op een sofa waar een gewapende man een pistool op hem heeft gericht. De man stelt zich voor als Tsybin. Buck is eerlijk en vertelt de ware reden van zijn aanwezigheid. De ingenieur is met hem akkoord. Hij kan zijn gezin niet boven miljoenen mensen plaatsen en besluit Buck te helpen. Ze wachten tot het ochtendgloren om naar de hangar te rijden. Daar willen ze de vliegtuigen saboteren maar dan duikt Lady X op en strooit roet in het eten. Buck kan alleen nog maar ontkomen met het prototype terwijl Tsybin het tweede zal vernietigen. Buck kan ontsnappen maar Tsybin wordt gevat alvorens hij het toestal kan opblazen. De kolonel kan ongedeerd Rammstein bereiken en Sonny en Tumbler zijn natuurlijk blij om hem terug te zien. Er is echter geen tijd voor een feestje want ze weten dat Jenitsev en Lady X hun plan nu versneld zullen uitvoeren. Ze patrouilleren constant met hun F-104's die voor de gelegenheid uitgerust worden met extra boosters om de hoogte en snelheid van de R-020 te kunnen benaderen. Ze moeten niet lang wachten want enkele uren later verschijnt het toestel van Lady X op hun radarscherm. Ze vuren hun raketten af maar missen. Lady X heeft nu geen tegenstander meer maar zag niet hoe Buck met zijn toestel opdook achter de raketten en op zijn beurt kan vuren. De R-020 wordt geraakt en stort neer. Onmiddellijk gaan de grondtroepen op zoek naar het wrak en hoewel ze de bom kunnen neutraliseren vinden ze geen lichaam van de pilote. Lady X zal in de toekomst zeker nog hun pad kruisen.