2. De Bogdanov Clan

Titel in originele taal: Clan Bogdanov
ISBN-nummer: 9055-81268-4
Eerste druk: 1997
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Youri Jigounov
Scenarist: Pascal Renard
De mislukte overdracht van Russische roebels in Frankrijk heeft zware gevolgen in Moscou. Oleg Uvarov is zijn Roebels kwijt en de Duitse maffia voor wie de bankier werkte is zijn dollars kwijt. De derde partij stond blijkbaar onder leiding van Ardadi Bogdanov. Ook deze partij is boos want ook zij hebben geen geld. Maar wie heeft het dan wel? Eén theorie is dat Assia kans heeft gezien om het geld uit Frankrijk te smokkelen om het zelf te houden. Bogdanov's zoon Igor is een jeugdvriend van Assia en zijn vader geeft hem opdracht om uit te zoeken waar het geld kan zitten.

Ondertussen is ook Alfa in de Russische hoofdstad aangekomen en laat dit discreet aan Assia weten door een schilderij van zijn hand aan haar voordeur te plaatsen. Alfa neemt contact op met zijn tussenpersoon in Moscou, de beeldschone Katia Borodina, in de hoop dat zij hem iets wijzer kan maken. Terwijl Alfa op de informatie wacht laat Igor Bogdanov er geen gras over groeien. Hij zoekt Sergej Mironov, de luitenant van Uvarov op in de hoop deze te doen praten over het geld. Hij denkt immers dat de Urarov en Assia het geld hebben gehouden. Igor vermoord Mironov maar in het vuurgevecht komt één van zijn mannen eveneens om het leven. Hij maakt de fout deze man in het huis van Mironov achter te laten waardoor de link met de Bogdanov Clan duidelijk wordt.

Voor Ardadi Bogdanov is het nu wel duidelijk, Oleg Uvarov heeft de dollars en zijn vermoeden wordt bevestigd wanneer hij de hoofden van Rupert Friedman, de Duitse bendeleider en diens luitenant in een geschenkverpakking ontvangt. Rupert en zijn mannen waren de derde partij in Frankrijk en door deductie kan enkel Uvarov het geld hebben. Hij geeft zijn zoon opdracht om Assia te ontvoeren en als Alfa niet in de buurt was zou dit ook nog gelukt zijn maar nu kan de mooie Russische samen met Alfa ontsnappen, al moet hij hiervoor wel zijn echte identiteit vrijgeven.