8. Het spel van de macht

Titel in originele taal: Jeux de puissants
ISBN-nummer: 9055-81545-4
Eerste druk: 2004
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Youri Jigounov
Scenarist: Mythic
Over de hele wereld vinden er gebeurtenissen plaats die schijnbaar niets met elkaar te maken hebben.
In Wilmington, Delaware wordt er een aanslag op de Zweedse premier op het nippertje verijdeld door C.I.A. agent Ryan Whitthaker. Niet veel later wordt een zelfmoordterrorist tegengehouden op het moment dat hij de Amerikaanse Ambassade te Parijs in de lucht wou doen vliegen en op een eilandje in de Caraïben wordt bij een inval van de D.E.A. een vermeend corrupte C.I.A. doodgeschoten.

Alfa begint te vermoeden dat er een verband is tussen de drie evenementen maar sinds hij het leven heeft gered van de Amerikaanse President durven zijn chefs hem en Sheena niet meer in te zetten uit angst dat er hen iets overkomt. Alfa moet dus werkeloos toekijken hoe de zaak escaleert want naast deze drie evenementen wordt een bomaanslag op een Amerikaans oorlogschip ook net vermeden.

Alfa kan natuurlijk niet vermoeden dat alle zaken opgezet werden door een C.I.A. topman Harve Lawrence genaamd. Samen met diens rechterhand Ryan Whitthaker proberen ze de C.I.A. te destabiliseren in de hoop dat hij zo hogerop kan geraken. Als hij dan aan de top staat kan hij zijn goede vriend en studiegenoot Chavez, president van een niet nader genoemd Zuid-Amerikaanse republiek, helpen om aan de macht te blijven.

Op alle aanslagen en moorden tot uitvoer te brengen doet Ryan beroep op Scala, een bloedmooie huurmoordenares die altijd buiten schot weet te blijven. Na de mislukte aanslag op het marineschip wist Scala haar sporen uit. Ze brengt Ryan om en laat hem in zijn wagen ontploffen.

Nu wordt het Alfa te veel en vraagt rechtstreeks aan de Amerikaanse President om op de zaak gezet te worden. Enkele minuten later wordt hij met Sheena in het kantoor van de Directeur gevraagd. Hij krijgt opdracht om de zaken uit te diepen en moet rechtstreeks rapporteren aan... Harve Lawrence, die nu de zaken nog beter kan manipuleren. Hoe het verder moet kan u lezen in het volgende verhaal.