9. Scala

Titel in originele taal: Scala
ISBN-nummer: 9055-81594-2
Eerste druk: 2006
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Youri Jigounov
Scenarist: Mythic
Alfa en Sheena tasten nog steeds in het duister over de ware toedracht van de verschillende aanslagen die onlangs hebben plaats gevonden. Ze worden door de C.I.A. onder de dossier bedolven waardoor het moeilijk zal worden om een detail dat mogelijk tot de oplossing kan leiding zal gevonden worden.
Dan krijgt Alfa een telefoontje van Kolonel Rojas. De voormalige Cubaanse Kolonel werd jaren geleden door Alfa naar de Verenigde Staten gebracht. Tijdens zijn debriefing werd hij in een villa vastgehouden. Als bij toeval heeft de Kolonel de villa teruggevonden en toen hij een blik over de muur wierp viel zijn oog op Masha Bruni alias Scala. Dit is voor Alfa het bewijs dat de C.I.A. bij de aanslagen betrokken is.

Rojas belt hen regelmatig en verklaart de tipgever te zijn van Ryan Whitthaker, de C.I.A. agent die door Scala werd vermoord. Daarnaast geeft hij Alfa nog tips over mogelijke aanslagen waardoor hij een aanslag op een aantal senatoren kan voorkomen. Scala beseft dat iedereen zich tegen haar aan het keren is en ze besluit Alfa en Sheena uit de weg te ruimen. Gelukkig brengt het toeval redding maar Alfa en zijn collega zijn verwittigd. Ze graven dieper en dieper en het duurt niet lang of de mensen die achter de aanslagen zitten zetten hun activiteiten stop en proberen hun sporen te wissen. Rojas contacteerd Alfa opnieuw en verteld hem dat alle informatie die hij gaf onder dwang was gegeven en legt de ware toedracht uit. Het uitschakelen van de concurrent van President Chavez en de C.I.A. in een beter daglicht stellen.

Harve Lawrence begint zijn sporen te wissen en laat iedereen opruimen die hem als brein kan aanwijzen. Hij denkt veilig te zijn maar dat is buiten Scala gerekend. Zij kan niet verkroppen dat ze werd verraden en jaagt Lawrence een kogel door het hoofd. Zal het Alfa-team ooit achter de volledige waarheid komen?