3. Het loon van de Wolven

Titel in originele taal: Le salaire des loups
ISBN-nummer: 9055-81269-2
Eerste druk: 1998
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Youri Jigounov
Scenarist: Mythic
Dit vervolg op de Bogdanov-Clan begint in het appartement van enkele gewapende mannen. Het duurt niet lang vooraleer het flatgebouw wordt binnen gevallen door enkele agenten van de Russische Geheime dienst. Tijdens deze inval worden alle aanwezigen gedood. Blijkt dat de woning het arendsnest was van de Duitse bende die in het eerste album van de reeks verantwoordelijk was voor het in de war sturen van de overdracht waarbij Assia Donkova betrokken was. Een bendelid dat op het moment niet aanwezig was kan de rest van de clan, die elders gehuisvest was, verwittigen maar ook dat was een maat voor niets want ook daar slaat de Russische FSB toe.

Terwijl de Russische politie afrekend met de Duitse benden zijn Alfa en Assia nog steeds op zoek naar een veilige plek. Ze besluiten naar Katia Borodina te gaan maar eens daar aangekomen vinden ze haar dood op de grond. Een buurvrouw van Katie ziet hen over het lijk gebogen staan en slaat alarm. Beiden moeten weer vluchten en besluiten naar Igor Bogdanov te gaan omdat ze denken daar veilig te zijn, niet wetende dat ze zich zo in het hol van de leeuw begeven.

Igor's vader komt er achter dat zijn zoon het duo in huis heeft gehaald en is woedend maar hij wordt door zijn eigen zoon uitgeschakeld waardoor hij de touwjes in handen neemt. Hij brengt Alfa en Assia naar een afgelegen huis waar ze Assisa's man en diens minnares aantreffen. Opeens wordt alles duidelijk. Assia werd in Parijs opgeofferd en de Duitse gangsters werden in de val gelokt. Maar wie trok dan aan de touwjes? Ook dit wordt duidelijk wanneer de opdrachtgever van het hele circus opduikt. Alfa en Assia weten nu duidelijk te veel en net wanneer ze het loodje dreigen te leggen grijpt de Russische geheime dienst in waarbij zowel Oleg Uvarov als Igor Bogdanov wordt gedood.