15. Roadies

Titel in originele taal: Roadies
ISBN-nummer: 978-9064-21654-1
Eerste druk: Oktober 2020
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Alain Queireix
Scenarist: Emmanuel Herzet

Dwight Taylor aka Alfa zit momenteel een straf uit in de zwaarbewaakte gevangenis van Washington. Hij werd daar opgesloten voor zijn deel in het drama rond de Aeroflot crash. Alfa draagt natuurlijk veel geheimen met zich mee en omdat hij weet dat hij 24 uur per dag onder controle staat noemt hij af en toe wat namen en dossiernummers. Dit trekt de aandacht van Irène Keller, een hooggeplaatste CIA medewerkster. Om te voorkomen dat Taylor al zijn geheimen prijs zal geven heeft ze maar één keuze. Alfa terugnemen in actieve dienst.

Wanneer Alfa een post krijgt toegewezen op het eiland Mayotte is hij teleurgesteld. Zijn werk bestaat uit het rondrijden van diplomatieke post. Hij staat onder direct toezicht van Cesare Tosca en hij had duidelijk een meer traditionele rol verwacht. Het werk verveelt hem maar gelukkig krijgt hij snel vat op de schoonheid van het eiland voor wat betreft de vrouwen en de natuur. En alles is beter dan binnen de vier muren van de gevangenis zitten natuurlijk.

Alles veranderd wanneer hij op een dag tijdens een routine ronde overvallen wordt door een gewapend commando. Hij brengt zijn chef op de hoogte die onmiddellijk heel sterk reageert en ook Irène op de hoogte brengt. Dit is voor Alfa het teken dat zijn dienst een dekmantel is voor iets anders. Hij maakt deel uit van "De Roadies". Zij vervoeren de echte top secret informatie tussen de plaatselijke diensten en het hoofdkantoor. Omdat Mayotte voor de Afrikaanse kust licht is het een strategische voorpost en komen er heel wat geheimen binnen. Hoewel de buitgemaakte geheimen niet zo belangrijk waren moeten ze natuurlijk wel gerecupereerd worden alvorens ze bekend raken. Wanneer een team wordt samengesteld komt hij ook te weten dat zijn nieuwe vriendin Sybil Pearsons eveneens een undercover agente van de CIA is.

Samen met haar en Cesare gaan ze op jacht naar de overvallers. Ze vinden hun doelwit al snel in een verlaten loods aan de jachthaven. Als ze tot de actie overgaan merken ze net op tijd dat er een tijdbom aanwezig is in het gebouw. Ze zijn nog maar net buiten of het gebouw spat uit elkaar. Nu beseffen ze dat de overvallers enkel via een privé vliegveld kunnen vertrekken en dus haasten ze zich naar het vliegveld. Onderweg worder ze opgewacht door enkele soldaten die onmiddelijk het vuur openen. Cesare kan niet op tijd uit de auto ontsnappen en wordt geraakt. Sybil en Alfa schieten terug en schakelen de mannen uit. Wanneer Sybil zich over Cesare ontfermt gaat Alfa alleen verder en komt net op tijd om het koffertje met de buitgemaakte geheimen terug te vorderen. Zijn reintegratie is hiermee compleet en er wachten hem nieuwe avonturen. Met of zonder Sybil.