6. De afgezant

Titel in originele taal: L'Emissaire
ISBN-nummer: 9055-81339-7
Eerste druk: 2002
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Youri Jigounov
Scenarist: Mythic
We zitten in de aanloop naar de Amerikaanse Presidentsverkiezingen. Senator Corbin Moore is favoriet en de regerende President maakt zich zorgen. Op aanraden van Vice-President Ralph Benson gaat de President zich moeien in de Ierse vrede. Vrede tussen Noord-Ierland en Engeland zou hem namelijk veel stemmen opleveren. Hij stuurt Patrick Cathcart naar Ierland om de onderhandelingen op te starten. Amper één dag later verschijnt de affaire "Corbin Moore" in de krant (zie album "Sancties") waardoor de Ierse operatie eigenlijk niet meer nodig was, maar nu kon met niet meer terug. De inmeninging was immers ook in de pers verschenen.

Wanneer Cathcart door Ierse vrijheidsstrijders wordt gevangen genomen komt de president echter in een moeilijk parket. Een Amerikaan laten stikken zou hem stemmen kosten. Hij last de C.I.A. om de man te gaan bevrijden. Een kolfje naar de hand van Alfa en zijn team. Het duurt dan ook niet lang of het team heeft de verblijfplaats van Cathcart en zijn ontvoerders gevonden. Een kleine boerderij in het hartje van Noord-Ierland is hun doel. Ze trekken erop uit maar wanneer ze toeslaan merken ze dat iemand hen is voor geweest. Alle ontvoerders en ook hun slachtoffer worden dood teruggevonden. Wat is hier aan de hand?

Wanneer een lid van hun team niet meer op de radio-oproepen reageert en een Engelse patroeille vanuit de boerderij wordt beschoten breekt de hel los. Alfa en hun team kunnen het kruidvat ontkomen maar Charles Winthrop, een lid van Alfa's team blijft onvindbaar en wanneer een dag later zijn lijk wordt gevonden wordt in Engeland en Ierland aangenomen dat de C.I.A. achter de Ierse doden van de boerderij zit en dat ze hun afgezant het zwijgen hebben opgelegd.

De vervanger van Directeur Portland, Wanda Zöller, beschuldigd Alfa van het fiasco en neemt hierbij woorden als verraad in de mond. Alfa is machteloos en weet dat ze in de val zijn gelokt maar door wie. De ontknoping is te lezen in Snow White, 30 seconden.