1. Vuurdoop

Titel in originele taal: Baptême du feu
ISBN-nummer: 978-9055-81701-6
Eerste druk: 2010
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Eric Loutte
Scenarist: Emmanuel Herzet

De Amerikaanse inlichtingendiensten hebben de TH1 ontwikkeld. Een microchip die alle gegevens van het toestel waarin de chip zit doorseint naar Big Brother. De chip, wordt gemaakt door het dummy bedrijf Thirdnail Inc. Enkele hooggeplaatste IT kaderleden worden uitgenodigd op een verlaten tropisch eiland in de Stille Oceaan om hen te overtuigen om enkele van de activiteiten van hun bedrijven uit te besteden aan Thirdnail Inc. Omdat de vraag komt vanuit de overheid zien de bedrijven geen probleem met de vraag en stemmen toe. Onwetend dat ze op deze manier de TH1 chip in miljoenen computers en telefoons zullen verwerken.

Wanneer twee jaar later computerprogrammeur Kyle Thompson als bij toeval op de Chip stoot gaan de poppen aan het dansen. Kyle vlucht via Frankrijk naar Hong Kong en moet kost wat kost gegrepen worden voor de chip aan de Chinezen wordt aangeboden. Het vliegtuig wordt gekaapt en afgeleid naar een afgelegen gebied in Myanmar, het voormalige Birma.

De kaping werd uitgevoerd door huurlingen en dus weet niemand van de link met Thirdnail Inc. Om de gekaapte passagiers te redden worden de Amerikaanse Mariniers naar het gebied gestuurd. Onder hen, sergeant Dwight Tyler. Hun missie: het gebied observeren zodat de U.S. Rangers het vuil werk kunnen doen. Tijdens hun observatie valt het team in een hinderlaag en worden ze door een sluipschutter beschoten. Tyler kan de snipper neutraliseren en de gijzelaars worden bevrijdt. Van de 10 ontbrekende personen wordt aangenomen dat het de kapers waren. Van hun is er echter geen spoor. Tyler doet nog een laatste sweap van het complex en ontdekt enkele naakte lichamen en dan, eer hij iets kan doen ontploft een bom.

Tyler herstelt bij zich thuis van de ontploffing maar wordt de laan uitgestuurd omdat hij een rapport schreef over de operatie waarin hij suggereert dat de kaping opgezet was om iets groter te verdoezelen en dat dit met medeweten van hooggeplaatste ambtenaren moest zijn gebeurt. Enkele weken later krijgt hij bezoek van Emerson Milard die Tyler wil rekruteren voor het C.I.A. om hem zijn theorie te laten bewijzen. Zijn opdracht: eventuele mollen in het agentschap observeren en ontmaskeren. Eén naam komt steeds meer voor: Ransom!

Tyler vliegt naar Praag om zijn doelwit te schaduwen maar wordt opgemerkt en moet het op een lopen zetten. Hij kan uit de handen van zijn achtervolgers blijven maar zijn aktie werd opgemerkt door de Israëlische geheime dienst. Wie is die nieuweling en wat moet hij van Ransom?