16. Sherpa

Titel in originele taal: Sherpa
ISBN-nummer: 978-9064-21904-7
Eerste druk: 24 november 2021
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Alain Queireix
Scenarist: Emmanuel Herzet

In het vorige album Roadies konden we lezen hoe Alfa en zijn team niet op tijd geheime documenten konden recupereren van een vreemde mogendheid. In al haar goedheid besloot hun chef Irène Keller om het hele team te belonen met een overplaatsing naar Hong-Kong alwaar een belangrijke opdracht op hen ligt te wachten. Het is agent Feng gelukt om te infiltreren in de wereld van de triades. Twee grote triades, die van de drie bamboes en die van de Zwarte aap hebben besloten om samen te werken en zo 30% van de omzet van alle triades samen tot hun deel te maken. Samen goed voor 38 miljard dollar. Feng heeft zich kunnen opwerken tot bodyguard van Zhang Yuan, de accountant van deze fusie en kon hem overtuigen om samen te werken met de Amerikaanse staat. CIA, Justitie, DEA en de Amerikaanse schatkist, allemaal staan ze te popelen om beslag te leggen die 38 miljard en de grootste triade lam te leggen. Yuan gaan op het voorstel in maar met de voorwaarde dat hij en zijn dochter veiling moeten overgebracht worden naar de Verenigde Staten waarna hij zijn boekhouding zal overhandigen.

De CIA komt er achter waar Meï, Yuans dochter, wordt vastgehouden en het is aan Alfa om haar uit de handen van de triades te halen. Met de hulp van Cesare Tosca en Sybil Pearsons slaagt hij maar net in de missie en kunnen ze ontkomen. Helaas verliest Alfa als een beginneling zijn telefoon tijdens de extractie. In het toestel zit maar één nummer, dat van zijn vriendin Sybil. Tijdens het onderzoek van de plaats delict die Alfa heeft achtergelaten vindt de Chinese geheime dienst de telefoon. Ze bellen het nummer waardoor het team beseft dat ze ontdekt zijn. Ze moeten onmiddellijk hun veilig onderkomen verlaten voordat de Guoanbu hen zal komen ondervragen.

Via een list kunnen Alfa en zijn team ontsnappen en brengen ze de Guoanbu, de Chinese geheime dienst, op een dwaalspoor. Ze nemen contact op met het agentschap en vluchten naar de haven waar ze Meï met haar vader zullen verenigingen. Ze weten echter niet dat de Chinese verkeerscamera's hen hebben opgepikt en dat de Chinezen hen al op het spoor zijn. Ze gaan naar binnen om samen met Keller op Feng en Yuan te wachten en wanneer deze aankomen wacht hen een verrassing. Als Yuan met zijn dochter herenigd wordt schreeuwt hij het uit. Het meisje is niet zijn dochter. Ze werden voor de gek gehouden en voor iedereen goed en wel bekomen is gaat de vrouw tot de actie over. Ze ontwapend een bewaker en schiet Zhang Yuan genadeloos dood waarna ze probeert te ontkomen maar dat is zonder rekening te houden met Alfa en Sybil die haar kunnen overmeesteren. De spionne heeft lelijk huis gehouden want naast de boekhouder moesten ook Paul Brent, agent van IRS en Aaron Prinz van de DEA het met hun leven bekomen.

Veel tijd om na te denken heeft het team niet. Terwijl ze hun opties aan het bepalen zijn vliegen er enkele flashbangs door het vertrek. Het zijn de Chinezen die ondertussen ook ter plaatse zijn gekomen. Ze maken van de verwarring gebruik om het meisje te bevrijden en hun snel uit de voeten te maken. Alfa laat dat echter niet gebeuren en slaat terug. De agente die ze voor Meï Zhang aanzagen wordt terug overmeesterd en ze hopen dat de vrouw hen zal vertellen waar de echte Meï zich bevindt. Tijdens de ondervraging komen ze te weten dat de vrouw Lian Tsi heet en werkt voor de triade van de Zwarte aap. Ze verklapt eveneens de locatie waar Meï wordt vastgehouden en dat in ruil voor immuniteit. Omdat de verkeerscamera's al snel zouden verraden dat ze naar het adres gaan waar Meï wordt vastgehouden besluiten ze eerst een bezoekje te brengen aan Waclaw Smith. Deze kennis van Tosca beschikt over het talent om mensen onzichtbaar te maken voor de modernste CCT camera's. Na hun behandeling kunnen ze ongestoord de lokatie waar Meï wordt vastgehouden binnenvallen maar ze hebben er niet op gerekend dat één bewaker net weg was om inkopen te doen. Als hij terugkeert val hij bijna letterlijk over de lijken van de andere bewakers en slaat hij alarm. Zo komt het dat ze zich wederom door de massa moeten vechten en het tumult kan Lian Tsi ontkomen. Hoe dan ook kan heel het team samen met Meï de luchthaven bereiken en zitten ze wat later veilig in de lucht richting Tokio waar hen wellicht een nieuw avontuur te wachten staat.