13. Het Syndroom van Maracamba

Titel in originele taal: Le Syndrome de Maracamba
ISBN-nummer: 978-9055-81870-9
Eerste druk: November 2018
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Chris Lamquet
Scenarist: Youri Jigounov

In het vorige verhaal konden we lezen hoe Alfa uit de handen van de CIA kon blijven nadat deze hem onterecht beschuldigden van het neerhalen van een Russisch Aeroflot lijnvliegtuig. Hij kan ongehinderd Alaska bereiken waar hij via het vliegtuig van zijn vriend Raoul Vargas het land wil verlaten. Zijn collega Sheena heeft echter zijn spoor gevonden en leidt zo ongewild de CIA naar zijn verblijfplaats. Als ze willen opstijgen worden ze echter door de ordehandhavers beschoten waarbij Vargas, de piloot, neergeschoten worden. Het vliegtuig stort neer. Vargas is dood en Alfa kan Sheena nog net uit het brandende toestel trekken alvorens zelf het bewustzijn te verliezen.

Het toeval wil dat ze bijna voor de voeten van Scala neerstoren. Deze huurmoordenares werd door Rudy Swenson van de CIA clandistien ingehuurd om Alfa uit de weg te ruimen maar Scala denkt dat hij levend meer waard is en brengt hem naar Maracamba, een privé eiland waar ze hem gevangen houdt in de hoop meer geld voor hem te krijgen. Tyler beloofd haar dan ook het dubbele bedrag als ze hem in leven laat.

Terwijl Scala over zijn aanbod nadenkt valt ze als een blok voor de charmes van haar gevangene en als ze besluit om Tylor's aanbod aan te nemen wordt ze verraden door één van haar mannen. Hij heeft enkele huurlingen op hen afgestuurd en enkel door een stom toeval ontsnappen ze aan de dood als hun villa wordt overrompeld door de soldaten. Wanneer ze de schoten horen gaan ze poolshoogte nemen alleen maar om te ontdekken dat haar lijfwachten werden neergemaaid maar ze vinden ook de soldaten dood. Wat is hier gebeurd? Blijkt dat Chico, de verrader, de overgebleven militairen heeft omgelegd om zo zelf wraak te kunnen nemen op de vrouw die zijn liefde niet beantwoord. Alfa is de enige rivaal die hem nog in de weg staat maar Scala gooit zich voor het schot en vangt de kogel op waarna de schutter zelf door Alfa kan uitgeschakeld worden. Niets weerhoud Alfa er nu van om het eiland te verlaten om verder zijn onschuld te bewijzen.