12. Een bewogen reis

Titel in originele taal: Petit tour avec Malcolm
ISBN-nummer: 978-9055-81815-0
Eerste druk: 2013
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Chris Lamquet
Scenarist: Youri Jigounov

Nu iedereen op zoek is naar Alfa heeft Sheena hen helaas naar Alfa gelokt. Sheena kon zich nog vaag iets herrinneren van Miguel Soto en ging van de veronderstelling uit dat Alfa hulp zou zoeken bij zijn oude beste vriend. Ze had gelijk. Omdat de CIA openlijk niets kan doen op Amerikaanse bodem heeft Swenson opdracht gegeven aan Howie Siebenberg, om een professionele huurmoordenaar in te schakelen. Samen met de vrouw, een mooie roodharige, trekken ze naar Alaska om Alfa op te sporen en te liquideren. Omdat Jeremy Portland begint te vermoeden dat er meer aan de hand is dan dat Swenson hem probeert wijs te maken neemt hij contact op met de FBI en vertelt hen dat Dwight in Alaska zit. De Federale agenten laten er geen gras over groeien en in een mum van tijd hangt er een helikopter boven het hoofd van Alfa en zijn gezelschap.

De aanwezigheid van de FBI maakt het er voor de moordenares niet makkelijker op en ze komt dan ook te laat om Alfa neer te schieten. Alfa, gesteund door Sheena en zijn vriend Miguel ontkomen en kunnen het vliegveld bereiken. Het opstijgen is niet zonder gevaar maar het lukt hen toch. Helaas wordt Miguel dodelijk getroffen als de politie hen het opstijgen wil beletten en wanneer er dan ook nog eens een motor uitvalt stort het kleine vliegtuig neer. Sheena is zwaar gewond maar Alfa kan haar in veiligheid brengen alvorens zelf bewusteloos te vallen door zijn verwondingen. Het duo wordt gevonden door Howie en de roodharige vrouw maar in plaats van Alfa neer te schieten heist ze Alfa in een helicopter en laat ze Sheena en Howie achter.

Als Alfa terug bij kennis komt herkent hij de vrouw onmiddellijk. Het is Scala, de huurmoordenaar waarmee hij al eerder moest afrekenen. Ze verteld hem dat ze door hem in leven te laten de prijs die aan haar beloofd was kan opdrijven. Voorlopig is Alfa dus gered. Maar voor hoelang?