2. Solo

Titel in originele taal: Solo
ISBN-nummer:
Eerste druk: 2015
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Eric Loutte
Scenarist: Emmanuel Herzet

Drie dagen nadat de schaduwoperatie in Praag is mislukt keert Tyler terug naar de Verenigde staten. Op weg naar zijn afspraak met Milard wordt hij door enkele kerels van de Mossad gevolgd. Hij denkt dat het Ransoms mannen zijn en gaat de confrontatie aan. De Israeli verdoven hem en als hij wakker wordt staat hij oog in oog met Milard. Hij kan zijn opdrachtgever vertellen dat Ransom in Oslo afgesproken heeft met Markt, de directeur van een plaatselijk IT bedrijf. Waarschijnlijk wil Ransom Markt gebruiken in zijn onderhandelingen met enkele Bulgaren. Het is aan Alfa, zoals Tyler zich nu laat noemen, om de details van deze onderhandelingen te onderscheppen.

In Oslo gaat Alfa onmiddellijk aan het werk. Hij plant enkele camera's in het bureel van Markt maar omdat hij ontdekt wordt heeft hij geen tijd om de computer te onderzoeken. Hij zal dus 's avonds moeten terugkomen om de schijf te kopiƫren. Om de tijd te doden slentert hij wat langs de straten en ontmoet er een mooie vrouw. Ze beweert de vrouw van een industrieel te zijn maar is in werkelijkheid een agente van de Mossad. Ze weten niet wie Alfa is en ze geven hem de codenaam "liefhebber". Ze willen weten waarom hij dezelfde man aan het schaduwen is.

Yelena, de Israƫlische agente is er getuige van hoe Alfa uit zijn bed gelicht wordt door mannen van Ransom. De Mossad staat klaar voor in te grijpen maar kijken toe hoe Ransom aan Alfa uitlegt hoe de vork echt aan de steel zit. Ransom werkt echt voorde overheid en TH1 is een project dat de Amerikaanse inlichtingendienst moet ondersteunen. Milard is een wapentraficant wiens zaken worden bedreigd door TH1 en heeft er alle belang bij om de chip te laten verdwijnen. Alfa blijkt dus niet voor de "goeden" te werken. Vooraleer Ransom effectief bewijzen kan leveren wordt hij neergeschoten. In het tumult wordt ook de mooie Yelena gedood. Zowel Alfa als de Mossad zinnen op wraak en dus zijn de dagen van Milard geteld.