4. De lijst

Titel in originele taal: La Liste
ISBN-nummer: 9055-81234-X
Eerste druk: 1999
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Youri Jigounov
Scenarist: Mythic
Het verhaal begint bij de val van de Berlijnse Muur. Het Oostblok bestaat niet meer en alle burgers van de communistische landen moeten een nieuw leven beginnen volgens het kapitalistisch model. Zo ook Stasi kolonel Wolfgang Wagemüller. De kolonel begint een nieuw leven samen met zijn familie maar als hij herkend wordt besluit hij om opnieuw te verhuizen en weerom een andere identiteit aan te nemen. Hij trekt richting Nederland en wil zich financieel veilig stellen. Hij is immers in het bezit van een lijst van namen van Amerikaanse firma's en industriëlen die handel dreven met het voormalige Oostblok. Gezien deze handel destijds als hoogverraad werd beschouwd kan hij veel geld voor deze lijst krijgen. Naast de C.I.A. zijn ook de mensen op de lijst zeer geinteresseerd in de lijst en ook de Israelische Mossad laat zijn interesse blijken voor deze lijst. Het zou immers hun greep op de Amerikaanse industrie kunnen verstevigen.

De kolonel besluit de lijst over te maken aan de C.I.A. in ruil voor een rustig leven in Amerika. Alfa en zijn team worden naar Amsterdam gestuurd maar een mol binnen de C.I.A. brengt ook de Mossad op de hoogte. Een reis tegen de klok begint. Als Alfa en Sheena aan de verblijfplaats van de ex-kolonel en zijn familie aankomen vliegen de kogels reeds rond hun oren. De Amerikanen kunnen de indringers verjagen en vluchten via België en Frankrijk per schip naar Amerika.

Op het schip ligt de Mossad op de loer. Ze kunnen Wolgang en zijn vrouw Trudi niet vinden en zelfs de medewerkers van Alfa weten niet waar ze zijn tot Olga, het dochtertje van de familie haar kajuit verlaat waarna de poppen aan het dansen gaan. Wat volgt is het zoveelste vuurgevecht waarbij Wolfgang wordt doodgeschoten. De leden van de Mossad kunnen via een helikopter ontkomen maar iedereen was vergeten dat er ook wapenhandelaars op de lijst stonden. Dit wordt dan ook snel duidelijk wanneer de helikopter kort na het opstijgen uit de lucht wordt geschoten met een kruisraket.