5. Het uur waarop de Hyena's drinken

Titel in originele taal: A l'heure où les hyènes vont boire
ISBN-nummer: 978-9055-81992-8
Eerste druk: June 2018
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Alain Queireix
Scenarist: Emmanuel Herzet

Als Tyler het leger verlaat wordt hij door Milard gerecruteerd voor de CIA. Hij neemt vanaf dan de codenaam Alfa aan en ontdekt al snel dat hij werd bespeeld en in werkelijkheid werkt voor een organisatie genaamd Hyena. Een internationale organanisatie die vuile wapens verkopen aan de meest biedende. Hun project heet Thirdnail. Alfa wil de leiders van Hyena oprollen en dat begint met de Amerikaanse tak van de organisatie, Dominee Howtree. De echte CIA begint Alfa een probleem te vinden. Ze houden niet van wat zij loslopende honden noemen en agent Eastman krijgt de opdracht om Alfa tot rede te brengen.
De CIA wil nu een gezamelijke operatie starten om de overige kopstukken van Hydra aan te pakken. De leider Shaozu Fan, een Chinese vastgoedmagnaat, Dia Masssamba, een Tanzanese militair, Miguel Garceas, een Argentijnse paardenfokker en de Portugese drugdealer Caitano Porteiro.

Omdat Tyler erin geslaagd is om in de computer van Hyena te geraken heeft hij waardevolle informatie in zijn hoofd zitten. Zonder deze informatie kan de CIA geen stap verder komen. Ze hebben Alfa nodig om te infiltreren in de gevaarlijke organisatie. Ze gaan naar het Italiaanse Vernazza omdat Hyena daar in het gezelschap van de lokale maffiabaas Alessandro Pastrelli een meeting heeft georganiseerd. Alfa geeft zich uit als de bodyguard van Howtree en kan zo doordringen tot de kern van de organisatie. Samen met Payton, de overgelopen secretaris van Howtree kan Alfa de hele bende oprollen en overdragen aan de CIA. Hyena is onthoofd op één leider na. Dia Massamba was niet aanwezig op de vergadering en Alfa en het CIA team moeten hem nu op zijn eigen bodem gaan uitschakelen.

Alfa wordt in de Savanne gedropt en moet op eigen houtje het kamp van Massamba bereiken. Als hij daar aankomt moet hij het kamp verlichten zodat de lasergestuurde bomen van de stealth vliegtuigen het volledige kamp, Massamba inbegrepen, kunnen vernietigen. Alfa ziet te laat dat er ook kinderen aanwezig zijn in het kamp en kan zo de vernietiging niet tegenhouden. Hij is echter woest op Eastman en wil niet meer met hem samenwerken. Alfa neemt contact met de Breswick, de leider van de operatie en vraagt hem om hulp om Tanzania te ontvluchten. In ruil wist Tyler alle sporen die naar de CIA en Breswick leiden. De man gaat akkoord op voorwaarde dat Alfa zich laat recruteren voor de CIA en een opleiding gaat volgen op de gekende CIA farm.
Nu alles achter de rug is en Hyena werd opgedoekt en Thirdnail niet meer bestaat heeft Alfa de beste toekomst om CIA agent te worden en hij zal zeker hoge ogen slaan tijdens de opleiding.