7. Snow white, 30 seconden

Titel in originele taal: Snow white, 30 secondes
ISBN-nummer: 9055-81441-5
Eerste druk: 2003
Uitgeverij: Uitgeverij Le Lombard
Tekenaar: Youri Jigounov
Scenarist: Mythic
Na het fiasco in Noord-Ierland waarbij enkel de leider van de Ierse verzetsbeweging Liam Collins en zijn dochter Eileen konden ontsnappen wordt Alfa en zijn team tot nader order geschorst. Alfa voelt zich verraden en is vastbesloten zijn naam en deze van de C.I.A. te zuiveren en werkt achter de schermen verder aan de zaak. Liam en zijn dochter hebben inmiddels Frankrijk kunnen bereiken en daar krijgt hij instructies om een groot iets tot uitvoering te brengen. Samen met zijn dochter reist hij clandestien naar de Verenigde Staten.

Alfa is niet de enige die een gevoel heeft dat er iets niet klopt. Ene Crowley, een werknemer van de Engelse inlichtingendienst is er ook van overtuigd dat de zaak stinkt. Het was immers zijn vriendin Cindy Donnaghan, een Amerikaanse C.I.A. bediende, die dood terug werd gevonden aan de boerderij van Liam Collins. Hij verdenkt Sir John, de directeur van de inlichtingendienst, ervan iets met de zaak te maken te hebben. Maar hoe bewijst hij dat?

Intussen is Collins en zijn dochter aangekomen in Amerika. Eileen heeft heimwee en belt naar haar vriendje in Ierland. Het gesprek wordt vanzelfsprekend afgeluisterd waardoor Alfa erachter komt dat Liam en Eileen zich in Rednokee bevinden. Een gehucht dat grenst aan Pleasant Lake, waar binnen twee dagen een top-ontmoeting zal plaatsvinden tussen de Amerikaanse President en Vice-President en de Engelse regering. Het begint Alfa allemaal duidelijk te worden en gaat op zoek naar Collins, waarvan hij vermoedt dat de man eveneens wordt gebruikt. Inderdaad hij komt erachter de de Britse regering en de Vice-President in feite achter het fiasco zit en kan Collins overtuigen om de President niet neer te schieten. Bij de dood van de President zou hij immers aan de macht komen en zouden dus de ware schuldigen winnen. In het tumult kan Alfa de Ier en zijn dochter helpen in hun vlucht en komt de Vice-President op het leven. Het spreekt vanzelf dat Alfa en zijn team de helden van de dag zijn.