Alex

Alex is de held van het verhaal. Hij is de zoon van Astorix, een Gallisch stamhoofd ten tijde van het Romeinse rijk. Na de dood van zijn vader wordt hij gevangen genomen door de Perzen. Door een toeval komt hij bij Honorus - de Romeinse Gouverneur van Gallië" - terecht, en deze zal hem later adopteren. Alex is het voorbeeld van een Gallo-Romein. Een typische Galliër met een Romeinse opvoeding. Hij zou dus prima symbool kunnen staan voor de perfecte integratie.

 
Enak

Enak, de onafscheidelijke metgezel van Alex is een weeskind. Hij ontmoet Alex voor het eerst in het verhaal "De gouden Sfinx" en zal vanaf dan nooit meer van zijn zijde wijken. Over zijn afkomst bestaat er enige twijfel, maar hij zou een afstammeling in rechte lijn zijn van de familie Menkharâ, en dus een wettelijk pretendent voor de troon van Egypte. Het is Alex die instaat voor zijn opvoeding en kennis.

 
Julius Caesar

Julius Caesar maakt samen met Pompeius en Crassus deel uit van het beroemde Triumviraat van Rome. Hij is een veldheer die vooral de gebieden rond Gallië toevoegt aan het grote Romeinse rijk. In deze verhalen maakt hij meerdere malen kennis met Alex, die hij zeer hoog inschat en respecteerd.

 
Galva

Galva is een zeer goede vriend van Alex, maar is tevens een bevelhebber in het leger van Caesar. Niet zelden krijgt hij het bevel om Alex en Enak te achtervolgen. Tegen zijn zin maar bevel is bevel en meestal lijkt het toch goed af te lopen zodat hun vriendschap nog geen deuken heeft opgelopen.

 
Arbacès

Arbacès de griek is een sluw, pervers, en fascinerend persoon. De uitdrukkingen van zijn gelaat verraden ontegensprekelijk zijn gevoelens van haat ten opzichte van Alex. Hij is een meester in het om de tuin leiden van belangrijke personen, zodat hij waar ook ter wereld in een machtspositie lijkt te zitten. Na zijn dood neemt zijn tweelingsbroer Adroclès zijn rol over.