24. Roma, Roma...

Titel in originele taal: Roma, Roma...
ISBN-nummer: 9030-33048-1
Eerste druk: 2005
Uitgeverij: Uitgeverij Casterman
Tekenaar: Rafaël Moralès
Scenarist: Jacques Martin
Dit verhaal begint in Ostia waar in de villa van Senator Caius Quintus Arenus een feest aan de gang is. Het feest wordt brutaal verstoord wanneer een bende onder aanvoering van een dubbelganger van Alex alle aanwezigen over de kling jaagt in de hoop de echte Alex de schuld te geven. Gelukkig voor Alex overleefd Julia de echtgenote van de Senator het bloedbad en kan ze Alex verwittigen alvorens hij gearresteerd zal worden in afwachting van een proces. Ze contacteerd advocaat Carlos Nemius Dovella die Alex moet verdedigen bij het proces. Al snel wordt duidelijk dat er politieke motieven meespelen en dus wordt Julius Caesar op de hoogte gebracht. Hij geeft opdracht aan enkele Molochisten om Alex uit de gevangenis te bevrijden. Deze slagen in hun opzet en brengen hem naar de villa van Corus Malus waar hij zijn vrienden Enak, Heraklion en Fulgor terugziet. Ook Octavius en diens zus Lidia wonen op het domein en delen in de blijdschap.

Alex besluit om niet bij de pakken te blijven zitten en terug naar Rome te reizen om er zijn dubbelganger op te sporen en voor het gerecht te brengen. Omdat Alex nog steeds gezocht wordt, vermommen ze zichzelf als mimmespelers en trekken zo de stad in. Ze stellen zich op voor het theater en ontdekken zo als bij toeval de dubbelganger. Het blijkt Sulcius te zijn. Een acteur die in opdracht handelde. Het duurt dan ook niet lang voor Alex en zijn gevolg de acteur opjagen en kunnen verwonden. Tijdens de achtervolging vinden ze de blonde pruik die Alex kan vrijpleiten maar Sulcius speelt een laatste troef uit. Hij hoopt aan zijn belagers te ontkomen door een kind te ontvoeren en als levend schild te gebruiken. Een hopeloze situatie want ook het kind kan uit de handen van zijn ontvoerder worden gehaald.

Als Sulcius eindelijk gegrepen is wordt hij naar het forum gebracht om veroordeeld te worden. Daar wordt hij van de doodstraf gered door een Gladiatorentrainer die hem een uitweg biedt. Vechten als gladiator om zo zijn vrijheid terug te verdienen. Tijdens één van deze gevechten wordt hij gedood door een pijl die vanuit de tribunes wordt afgeschoten.

Dit verhaal zal het laatste verhaal zijn waarvan het scenario volledig van de hand van zijn bedenker is. Na dit verhaal zal Jacques Martin de fakkel doorgeven aan de jongere generatie.